15% van Nederlandse huishoudens overgestapt in 2015

energieleveranciers

Volgens een bericht van Energie-Nederland is in 2015 15,1% van de huishoudens en bedrijven overgestapt naar een ander energiebedrijf, in 2014 lag dat percentage op 13,2%. De afgelopen 5 jaar is het aantal overstappers dan ook toegenomen.

Steeds meer aanbod in energie en gas

Sinds de liberalisering is het aantal energiebedrijven met hun aanbod dan ook toegenomen waardoor consumenten en bedrijven steeds meer worden geprikkeld om hun huidige energiecontract te vergelijken. De aanbiedingen die op tv voorkomen maar ook de energie aanbiedingen die energievergelijking sites aanbieden maken het de consument een stuk makkelijker om te vergelijken en vervolgens over te stappen.

Consumenten stappen makkelijker over

Energie-Nederland stelt verder ook dat de consument het overstappen niet meer als een hoge drempel ziet en om die reden dan ook sneller overstapt. De ACM onderzocht ook de klantvriendelijkheid van de energiebedrijven en daaruit kwam voort dat de meeste consumenten tevreden zijn.

Sinds 2010 overstappers met 85% toegenomen

De gemeten groei over de afgelopen 5 jaar blijkt op 85% te liggen, in 2015 maakten dan ook 2.3 mln huishoudens de overstap naar een andere energie aanbieder. Consumenten worden steeds mondiger en handiger in het zoeken naar een ander energiebedrijf. Zij weten namelijk hun weg wel te vinden op internet op zoek naar de vergelijkingssites in energie.

Meeste overstappers in januari en juli

Het hoogste aantal overstappers waren te vinden in de maanden januari, juli en december met januari 2015 als uitschieter meer dan 300.000 huishoudens dienden een verzoek tot overstappen in. De tevredenheid over het energiebedrijf mag dan goed zijn, als een consument een goedkopere energie aanbieding vind dan stappen zij veelal over, het bespaart ze op maandelijkse basis een paar tientjes.

Het vergelijken van de energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl gebeurt dagelijks en heeft vele tevreden klanten opgeleverd. Wilt u ook weten wat wij voor u kunnen betekenen? Start dan nu met het energie vergelijken en stap vandaag nog over naar de goedkoopste energieleverancier 2016.

Bron: Energie-Nederland

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken