5x besparen op uw vaste lasten

Iedere maand krijgen we ons salaris, maar ook krijgen we iedere maand weer aan aantal rekeningen op de deurmat. Het hoort er nou eenmaal bij. De vaste lasten kunnen echter flink oplopen. Zo moeten we onder andere betalen voor de energierekening, maar ook voor de huur, de verzekeringen en de smartphonerekeningen. Dan hebben we het nog niet eens over de belastingen of de autoverzekering gehad. Wilt u ook graag besparen op uw vaste lasten? Lees dan onze vijf handige tips.

1. Energie besparen

Energie besparen staat natuurlijk met stipt op nummer een. Als u ieder jaar bij dezelfde energieleverancier blijft, zult u een flink bedrag moeten betalen voor uw energierekening. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, want juist hier kunt u namelijk erg veel besparen. Daarvoor kunt u energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. Uw overstap is vervolgens binnen slechts enkele minuten geregeld. U hoeft uw oude contract niet op te zeggen: dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Besparen op uw vaste lasten is eigenlijk best eenvoudig!

2. Profiteer van subsidies

Veel Nederlanders hebben recht op persoonlijke subsidies. Hierbij kunt u onder andere denken aan zorgtoeslag of huurtoeslag. Met behulp van deze toeslagen kunt u uw lasten flink verminderen. U kunt deze toeslagen aanvragen via de officiële website van de Belastingdienst. Daar kunt u inloggen met uw Digi-D-account.

Er bestaan echter niet alleen persoonlijke subsidies in Nederland. U kunt namelijk ook subsidies aanvragen, indien u uw woning wilt verduurzamen. Dit noemt men ook wel de Subsidie energiebesparing eigen huis. Deze subsidie kunt u aanvragen bij uw gemeente. Dat geldt onder andere voor zonnepanelen en warmtepompen. Daarmee profiteert u niet alleen van een lagere energierekening, maar ook verhoogt u uw wooncomfort. Vooral isoleren is erg belangrijk: het is dan lekker warm in de winter en lekker koel in de zomer. Doen dus!

3. Energiezuinige elektronica

Bent u op korte termijn nieuwe elektronica nodig? Let dan altijd op het energielabel. Dat is vooral belangrijk indien u een wasmachine, vaatwasser of droger gaat kopen. Deze apparaten kunnen namelijk flinke energievreters zijn.

Bovendien is het belangrijk om het juiste formaat te kopen. Woont u alleen? Dan is een wasmachine met een kleine trommel vaak al voldoende. Voor de koelkast geldt dat ook: vaak kunt u wel uit de voeten met een kleinere koelkast. Verwacht u op korte termijn een gezinsuitbreiding? Koop dan bij voorkeur een groter model. Het kan namelijk nooit uit om twee koelkasten te hebben.

4. Voordelige verzekeringen

Verzekeringen kunnen bijzonder prijzig zijn. Echter kunt u hier ook veel geld besparen. Zoek eens naar een nieuwe autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, zorgverzekering en reisverzekering. Daarmee kunt u veel geld besparen. Zorg ervoor dat u alleen kiest voor verzekeringen die u echt nodig heeft.

5. Vermijd geld lenen

Geld lenen: dat is iets wat u wilt vermijden. Bij de aankoop van een woning is het onvermijdelijk, maar geld lenen voor de aanschaf kunt u beter achterwege laten. Auto’s verminderen namelijk alleen maar in waarde. Zonde dus.

Stap over naar de goedkoopste energieleverancier

We begonnen dit blogartikel ermee, maar we sluiten er ook mee af. Stap vandaag nog over naar de goedkoopste energieleverancier én bespaar ook op uw energierekening. Recent maakte Nu.nl bekend dat de overstapper gemiddeld maar liefst 400 euro op jaarbasis bespaart. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld én dat is snel verdiend. Besparen op uw vaste lasten is gemakkelijker dan u denkt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo