7 Fabels over de zorgverzekering

7 Fabels over de zorgverzekering

Als je wilt kun je nu overstappen van zorgverzekeraar. Dit kan namelijk in de maanden november en december. Toch bestaat er altijd nog veel onduidelijkheid over de zorgverzekering. Daarom in dit artikel: 7 fabels over de zorgverzekering.

Fabels

Dit zijn de 7 fabels over zorgverzekering. Deze zien wij maar al te vaak voorbijkomen en daarom is het belangrijk om deze eens goed onder de loep te nemen!

1. Overstappen is erg lastig

Nog steeds denken veel Nederlanders dat het erg lastig om de overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Gelukkig valt dat allemaal reuze mee! Je kunt namelijk erg gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Je huidige zorgverzekering wordt voor jou opgezegd en de overstap is snel geregeld. Daar is dus helemaal niets lastigs aan.

2. Een collectieve zorgverzekering is voordeliger

Veel Nederlanders zijn er ook van overtuigd dat een collectieve zorgverzekering voordeliger is. Toch is dat ook niet helemaal waar. Dit is soms wel het geval, maar lang niet in alle gevallen. Daarom is het altijd belangrijk om deze verzekeringen met elkaar te vergelijken.

3. De basisverzekering is overal hetzelfde

Je bent verplicht om een basisverzekering te hebben: dat klopt zeker. Echter is niet iedere basisverzekering hetzelfde. Het kan namelijk per basisverzekering verschillen bij welk ziekenhuis je terecht kunt. Dat is afhankelijk van de keuzevrijheid en de afspraken die je verzekeraar heeft gemaakt met ziekenhuizen. Daarvoor kan je verschillende polissen afsluiten: een naturapolis, een restitutiepolis of een combinatiepolis. In het vergelijkingssysteem wordt dit gelukkig goed aangegeven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

4. Als ik niet overstap, blijft mijn zorgverzekering het aankomende jaar gelijk

Het klopt natuurlijk wel dat je niet van verzekeraar verandert als je niet overstapt. Je behoudt dus wel dezelfde verzekeraar, maar de dekking kan wel anders zijn. Ieder jaar verdwijnen er namelijk bepaalde behandelingen uit de basisverzekering en komen er weer nieuwe bij. Soms kan het ook zijn dat je verzekeraar bijvoorbeeld minder vergoed voor de tandarts. Daarom is het ook zo belangrijk om ieder jaar weer te controleren of je huidige verzekeraar nog wel de juiste keuze is.

5. Samen met mijn geliefde verzekeren is voordeliger

Een ander fabel is dat je je beter met je partner kunt verzekeren. Dat zou voordeliger zijn. Ook dit is niet helemaal waar, want je medische zorg kan natuurlijk van elkaar verschillen. Daarom is het hier ook weer belangrijk om goed te vergelijken.

6. Het maakt niet uit op welke polis mijn kind is meeverzekerd

In sommige gevallen wordt zorg vanuit de aanvullende verzekering niet altijd vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Daarom is het belangrijk om goed te controleren bij wie jullie kind op de polis staat.

7. Een huisartsbezoek kost eigen risico

Veel mensen zetten het eigen risico niet omhoog, omdat zij ervan uitgaan dat een bezoekje aan de huisarts geld kost. Echter is dat niet waar: alleen medicijnen die je meekrijgt van de huisarts kosten geld. Daarmee sluiten wij onze lijst 7 fabels over de zorgverzekering ook af!

Zorgverzekeringen vergelijken?

Dit waren de 7 fabels over de zorgverzekering. De moraal van het verhaal: zorg ervoor dat je ieder jaar weer je vergelijkt. Je kunt hier zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Zorg ervoor dat je je leeftijd en wensen goed invoert. Op basis daarvan staat de voordeligste zorgverzekeraar bovenaan.

Ben je benieuwd naar nog meer fabels? Bekijk hier de fabels over het energieverbruik in je woning en lees hier over de fabels over overstappen van energieleverancier.

Een reactie plaatsen