Aandeel Zon-energie VS naar 50 gigawatt over 4 jaar

 

Volgens NPD Solarbuzz zullen kleinverbruikers van zonne-energie bij gaan dragen in de groei van zonne-energie in de VS. Gezamenlijk komen ze met die groei op zo’n 50 GW in 2017.

Er is al een toename gemeten van 24% in de tweede fase, toen werd er al 976 mw geproduceerd. Nu heeft het al een netpariteit in 10 staten van Amerika, dit zorgt ervoor dat de kostprijs van zonne-energie gelijk is aan de modale stroomprijs. De verwachting is dat de netpariteit stijgt naar 47 staten, dit hangt wel samen met de verstrekking van een subsidie, wanneer die afloopt zal de netpariteit afnemen en blijven steken op 36 staten.

Sunny Side produceert meeste zonne-energie

Vooral in de zonnige staten van en rondom Californie worden de meeste zonne uren geteld, en de industrie profiteert daar behoorlijk van. In 2012 hebben ze al een record aan zonne-energie opgewekt, dit nam toe met 76%, de tweede staat in Amerika is Arizona daar werd in 2012 al voor 700 mw aan zonne-energie geproduceerd. De totale waarde van zonne-energie in de Verenigde Staten is goed voor € 8,8 mrd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken