Aanpak ACM werkt: minder nadelige zakelijke energiecontracten

Aanpak ACM werkt: Minder nadelige zakelijke energiecontracten. De ACM heeft afgelopen jaar meerdere energieleveranciers aangepakt. Dit omdat veel Zzp’ers een nadelig zakelijke energiecontract werd aangesmeerd. De kleine ondernemer had in de meeste gevallen niet eens een zakelijk energiecontract nodig. Toch kwam het steeds vaker voor dat de kleine ondernemer met een veel te duur energiecontract werd opgezadeld. Dankzij de aanpak van de ACM zijn er nu minder nadelige energiecontracten afgesloten.

De meeste kleine ondernemers zijn in feite particuliere consumenten. Een dergelijk zakelijk energiecontract is enkel bedoeld wanneer men veel stroom verbruikt thuis en in zijn bedrijf. Een zakelijk energiecontract kent andere voorwaarden. Er geldt bijvoorbeeld geen opzegtermijn, en de boetes zijn veel hoger. De looptijd van zakelijke energiecontracten is vaak ook langer. Als een zzp’er de meeste stroom privé verbruikt dan volstaat een regulier energiecontract. Dat wil zeggen: Hetzelfde energiecontract die consumenten ook afsluiten.

Aanpak ACM werkt: Minder nadelige zakelijke energiecontracten

De energieleveranciers die de nadelige energiecontracten afsloten zijn aangesproken door de ACM. De werkwijze moest per direct veranderen. De juiste voorwaarden dienen voorgelegd te worden aan de kleine ondernemer. De aanpak van de ACM werkt: Want er zijn veel minder klachten binnengekomen. En minder nadelige energiecontracten afgesloten. Aan het begin van dit jaar regende het  nog klachten. Veel zzp’ers zaten met een veel te duur energiecontract. Daarop besloot de ACM in te grijpen en met succes.

Betere bescherming voor kleinverbruikers op de energiemarkt

Kleine ondernemers worden op deze manier beter beschermd op de energiemarkt. Bent u zelf een Zzp’er? Let dan altijd goed op de voorwaarden in een geboden energiecontract. Krijgt u een aanbod voor een zakelijk energiecontract? Vaak heeft u deze niet eens nodig. Vooral als u de meeste stroom privé gebruikt hoeft u niet te denken aan een zakelijke overeenkomst. U kunt dus ook mee profiteren van de geboden kortingen. Want u bent in feite ook particulier consument. En kunt dan de gewone energievergelijker gebruiken.

Ga niet zomaar overstag bij een aanbieding voor een energiecontract!

We willen minder nadelige zakelijke energiecontracten dus als u toch wordt benaderd door een energieleverancier voor een zakelijk energiecontract. Let dan vooral goed op. Voelt u zich overrompeld? En bent u onverhoopt toch verleid om een dergelijk nadelig zakelijk energiecontract af te sluiten? Neem dan contact op met de ACM. Leg hun uw klacht voor. U bent niet verplicht om te kiezen voor een dergelijk zakelijk energiecontract. Vooral als u niet veel stroom zakelijk verbruikt. Neem altijd ruim de tijd om erover na te denken. En vergelijk vooral de particuliere energiecontracten. Dat staat u namelijk vrij.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo