Aanschaf zonnepanelen 15% lager dankzij belastingdienst

logo zonnepanelen

Met het intreden van de nieuwe belastingregels is het aanschaffen van zonnepanelen vergemakkelijkt. Met de nieuwe belastingregels bespaart men op de aanschaf maar levert het ook geld op. Dit staat volgens een berekening van Milieu Centraal gelijk aan een spaarrekening met een rendement van 7%.

Wanneer een consument zonnepanelen aanschaft ziet de belastingdienst deze groep als ondernemers. Wanneer u een btw bedrag heeft dat uitkomt boven de €1345,- dan betaald u hierover belasting. Bij het aanschaffen van zonnepanelen dient u zich aan te melden bij de belastingdienst, zij registeren u dan als een kleinverbruiker van energie. Voor de aanschaf en het installeren van de zonnepanelen kunt u uw belasting terugvragen van de belastingdienst.

Wanneer een particulier bezitter is dan verstrekt de belastingdienst deze automatisch een ontheffing van btw aangifte,  zij worden ingedeeld onder de regeling kleine ondernemers. Wil de zonnepanelen bezitter btw terugvragen dan moet er een verzoek worden ingediend om verdere ontheffing te krijgen.

Let op: het terugvragen van de btw is niet moeilijk het is zo ingevuld dat het voor een consument prima zelf te doen is. Voor meer informatie hierover klikt u hier

U kunt subsidie’s aanvragen wanneer u aan energie besparen wilt doen, wilt u bijvoorbeeld uw ramen isoleren? of het dak? of misschien heeft u zelf een project waarvoor u in aanmerking kunt komen voor subsidie energie. Kortom er zijn veel mogelijkheden. Ook kunt u uw energie vergelijken met onze energievergelijker en start hier direct met besparen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken