Aantal overstappers naar groen gas nog maar 15%

Groen gas
Klimaatbureau HIER heeft een onderzoek gedaan onder huishoudens, zij zetten zich vooral in voor oplossingen van ons klimaatprobleem. Zij hebben 2800 huishoudens ondervraagd wat hun kennis betrof over het groene gas. Het is gebleken dat de meeste huishoudens niet overstappen naar groen gas omdat zij niet weten waar het gas vandaan komt, ook vertrouwen ze de herkomst ervan niet.

Angst dat geld niet goed word besteed houd overstappers tegen

Er blijkt ook wantrouwen te zijn onder de huishoudens want zij vragen zich af of hun geld wel daadwerkelijk word besteed aan het compenseren van groen gas. De compensatie houd dan in dat er bomen worden aangeplant zoals Greenchoice dat doet. HIER ondervond bij de ondervraagden ook dat zij kiezen voor groene energie met de gedachte dat zij daarmee het klimaat helpen. Nu is dat ook zo maar het gas wat een huishouden verbruikt zorgt voor meer CO2 uitstoot dan dat het geval is met het gebruik van energie.

Er zou meer moeten gekeken worden naar andere alternatieven zoals biogas en warmte. Daarmee zegt HIER niet dat het gecompenseerde gas geen goed alternatief is, dat is het namelijk wel. Biogas word verkregen door tuinbemesting uit gras, mest, groente afval en tuinafval. In Nederland word op jaarbasis zo’n 100 miljoen kubieke meter biogas opgewekt.

Biogas duurder dan gewoon aardgas maar wel schoner

Biogas is duurder om op te wekken omdat de bestaande CO2 uit het gas gefilterd moet worden. De prijzen voor biogas liggen daarom ook 10 cent hoger per kubieke meter dan we betalen voor aardgas. Een andere bekende reden om over te stappen naar biogas is nog altijd onze eigen gasvoorraad die niet oneindig is. Door de gaswinning lopen omwonenden in het gebied ook schade op. Minister Kamp heeft dan de gaskraan wel meer dichtgedraaid maar feit blijft wel dat ons aardgas zorgt voor een verhoogde CO2 uitstoot.

Gas vergelijken dat schoner is

Als je beseft dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn voor een verhoogde CO2 uitstoot dankzij ons gasverbruik word het dan niet tijd om te kiezen voor biogas?. Zijn we bereid daar iets meer voor te betalen?. Bedenk ook dat hoe meer er op het gasverbruik word bespaard hoe minder CO2 uitstoot de lucht in gaat. Bezuinig daarom op uw gasverbruik en kies voor schoner gas. Bosgecompenseerd gas is in ieder geval schoner dan aardgas vind u ook niet? Vergelijk gas en bekijk hoeveel u gaat betalen voor schoon gas.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken