ACM: Consumenten besparen €2400 per jaar door online shoppen

acm nma onafhankelijke energievergelijker
Volgens een bericht op de website van de ACM Autoriteit Consument & Markt kunnen Nederlandse consumenten tot wel €2400 per jaar besparen wanneer ze online financiële producten afsluiten. Het gaat hierbij om de volgende producten: Hypotheken, leningen, allerlei verzekeringen en telecomproducten.

Verschillende scenario’s bekeken met online shoppen

Ze hebben hierbij verschillende uitgangspunten genomen zoals een Alleenstaande, Gepensioneerde alleenstaande, ouder gezin, gepensioneerd echtpaar, ouder stel, jong stel, en jong gezin. Want iedere gezinssituatie is namelijk weer anders. Zo werd de reisverzekering bekeken voor een jonge alleenstaande die een gemiddeld inkomen heeft van €1400 per maand. Het bleek dat het verschil op een doorlopende reisverzekering al €39 betrof waarop zij kunnen besparen. Een inboedelverzekering kan men veel goedkoper online krijgen door goed te vergelijken daar liep de besparing op tot dik €128 en dat is veel geld wat de meeste consumenten laten liggen.

Verzekeringen kunnen online een stuk goedkoper uitvallen

Autoverzekeringen is ook een goed voorbeeld daarop kunnen consumenten ook enorm veel geld besparen door de verzekeringen online goed te vergelijken. Ook bleek uit het onderzoek van de ACM dat vooral de ouderen vaak veel geld laten liggen. Zij kunnen de grootste besparing behalen wanneer zij online vergelijken het bedrag voor de ouderen kan oplopen tot €2400 per jaar.

Het gemiddelde wat een consument kan besparen is €1000 per jaar voor jonge gezinnen liggen deze bedragen toch iets lager. Zij onderzoeken veelal de aanbiedingen op internet al omdat ze meestal moeten rondkomen van een salaris met meerdere personen. Zorgverzekeringen kunnen eenmaal per jaar afgesloten worden en de trend in het vergelijken van deze zorgverzekeringen gebeurd in de laatste maanden van het jaar zij besparen hiermee in vergelijking met het duurste product zo’n €480 per jaar.

Ook energie vergelijken kan consument veel geld besparen

Ook het energie vergelijken behoort tot de categorie van online shoppen, weliswaar koopt men niet een energieproduct online maar men kan online wel zoeken en overstappen naar een goedkopere energieleverancier. De besparing voor consumenten die dus nog nooit geprobeerd hebben over te stappen loopt ook op tot dik 700 per jaar. De overstappers die wel ieder jaar of om de 2 jaar overstappen kunnen ook een besparing tegemoet zien van gemiddeld €400 per jaar wat het gevolg is van de dalende energieprijzen.

Zoals u gelezen heeft kunt u enorm veel geld besparen met het vergelijken van allerlei financiële producten online waaronder wij van EnergieVergelijking.nl vinden dat daar ook het vergelijken van energie en gas onder valt. Laat daarom niet langer geld liggen en begin vandaag nog met besparen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken