ACM Energiemonitor 2019: overstappen loont

Elk jaar onderzoekt de ACM (Autoriteit Consument & Markt) hoe de energiemarkt ervoor staat. Kunnen consumenten nog steeds veel geld besparen door de overstap te maken naar een nieuwe energieleverancier? Jazeker: uit onderzoek van de ACM Energiemonitor 2019 bleek dat besparingen kunnen oplopen tot 517 euro op jaarbasis. In datzelfde onderzoek is naar voren gekomen dat er een recordaantal huishoudens zijn overgestapt in de periode april 2018 tot en met maart 2019. Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens stapten over!

Onderzoek ACM Energiemonitor 2019: overstappen loont nog steeds

Uit de resultaten van het onderzoek is gebleken dat overstappen nog steeds loont. Afgelopen periode liepen de besparingen op tot 391 euro. Inmiddels is dat dus wel een stukje hoger: sommige huishoudens kunnen zelfs 517 euro besparen. Dat is natuurlijk een enorm bedrag!

In de ACM Energiemonitor 2019 kwam naar voren dat huishoudens steeds vaker overstappen om te besparen. Steeds meer consumenten zijn zich hier ook bewust van. In 2016 dacht 41 procent van de consumenten dat er veel geld bespaard kon worden door een overstap. In 2019 was dat zelfs 51 procent. De bewustheid onder huishoudens neemt dus flink toe. Niet voor niets stapten er dus ook meer mensen over in de periode april 2018 tot en met maart 2019.

Er is zelfs een record: er zijn maar liefst 300.000 huishoudens meer overgestapt dan een jaar daarvoor. Een serieus record waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Immers blijven de energieleveranciers dan ook goed met elkaar concurreren voor scherpere energietarieven.

Enkele belangrijke resultaten uit de ACM Energiemonitor 2019

Als u wilt kunt u alle resultaten uit de ACM Energiemonitor 2019 bekijken in een Pdf-bestand op hun website. Hier staat natuurlijk veel informatie in en om die reden sommen we de belangrijkste aandachtspunten graag voor u op:

  • 71 procent van de consumenten geeft aan de overstap te maken om lagere energietarieven te kunnen scoren;
  • 87 procent is tevreden tijdens de overstap naar een nieuwe energieleverancier. De gratis overstapservice draagt daar natuurlijk ook een steentje aan bij;
  • Sommige huishoudens besparen tot wel 517 euro, wat een flink bedrag is;
  • In de periode april 2018 tot en met maart 2019 stapten 1,6 miljoen huishoudens over. Dat is een record!

Veel tevreden overstappers

Er zijn ontzettend veel tevreden overstappers: maar liefst 87 procent. Als u via onze energievergelijker overstapt kunt u genieten van de gratis overstapservice energie. Dat houdt in dat uw overstap voor u geregeld wordt. U hoeft dus ook geen vervelende opzegbrieven meer te schrijven. Vooral qua facturatie en klantvriendelijkheid zijn veel consumenten tevreden tijdens de overstap.

Energie vergelijken?

Kunt u zich vinden in de resultaten van de ACM Energiemonitor 2019? Bent u zelf ook overgestapt óf nog niet? U kunt hier energie vergelijken voor de beste energiedeals. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke deal het beste bij u past. Misschien kunt u ook tot wel 517 euro besparen. Vergelijken is gratis én vrijblijvend.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo