ACM: energieprijzen lager vanaf 21 mei

eindafrekening

De ACM heeft vandaag bekend gemaakt dat de energieprijzen vanaf 21 mei kunnen gaan dalen. Dit heeft te maken met het feit dat de netbeheerders de elektriciteitskabels vanuit Nederland met het buitenland op een praktischere manier gaan benutten.

Import groene stroom zorgt voor lagere prijzen

Door de import van buitenlandse elektriciteit makkelijker te maken, kunnen consumenten en bedrijven gebruikmaken van de lagere energietarieven uit Duitsland. De Duitsers betalen 20% minder voor hun elektriciteit door het overschot aan groene stroom.

Bedrijven merken het meeste van besparing

De capaciteit aan elektriciteit die via de elektriciteitskabels loopt zorgt ook voor lagere energieprijzen in Nederland, de netbeheerders hoeven niet extra geld te investeren in de elektriciteitskabels. Vooral bedrijven zullen de besparing merken in de portemonnee want deze kan tot 5 mln euro oplopen. De particulieren merken er niet super veel van maar kunnen toch op een besparing rekenen van €10 per jaar.

De netbeheerders kunnen bijhouden hoeveel er aan capaciteit nodig is, en deze vervolgens importeren. Vooral wanneer Duitsland te maken heeft met een overschot aan groene stroom, zullen wij daar van profiteren. Momenteel staan de  in contact met hun netwerk met de buurlanden maar dit zal uitgebreid worden tot heel Europa.

Bron:Telegraaf

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken