ACM geeft geen gehoor aan bezwaar van Delta energie

acm nma onafhankelijke energievergelijker

De ACM heeft de klachten van Delta Energie met betrekking tot het opsplitsen van de bedrijfsonderdelen afgewezen. Delta zal dus volgend jaar verplicht moeten splitsen zo meldde Nu.nl vandaag op haar website.

Steeds meer problemen voor Delta energie

Delta ondervindt enorm veel problemen door de aankomende splitsing, zo hebben zij de staat om een lening gevraagd met betrekking tot hun kerncentrale die in Borssele staat. Zij vinden dan ook dat de staat garant moet staan om de verliezen op te vangen die voortkomen uit de kerncentrale. Het ontmantelen van de kerncentrale is te duur voor het energiebedrijf en dat geld hebben zij ook niet.

Rijk moet financieel bijspringen vind Delta

Zij willen dan ook kerncentrale Borssele in een stichting onderbrengen en daarvoor is een lening nodig van het rijk om de kosten van de centrale te kunnen dragen. Het netwerkonderdeel van Delta brengt het meeste geld in het laatje voor het energiebedrijf, de angst is dat dit onderdeel juist verkocht zal moeten worden om uit de rode cijfers te komen. Banen zullen op de tocht komen te staan en de reorganisatie is al begonnen.

Lage kostprijzen energie tegenvaller

De tegenvallende energieprijzen doen Delta Energie dan ook geen goed daar zij de inkomsten van levering van energie niet kunnen missen. Desondanks heeft de ACM de bezwaren niet ingewilligd en zijn ze afgewezen. De splitsing moet gewoon doorgaan en wanneer hier geen gehoor aan word gegeven zal de ACM enorme boetes kunnen gaan opleggen. Zo word voor iedere week uitstel na de verplichte datum een boete gehanteerd van 1.5 miljoen euro die oplopen kan tot 30 miljoen euro.

Wie betaalt ontmantelingskosten kerncentrale?

Er zijn niet veel kopers beschikbaar voor de kerncentrale dus verkoop op korte termijn zal niet gebeuren, vandaar dat Delta het rijk om een oplossing heeft gevraagd. Delta Energie zal in 2033 ruim 600 miljoen moeten betalen om de kerncentrale te ontkoppelen. Desondanks de problemen in het bedrijf heeft Delta wel haar variabele energietarieven verlaagd, wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw energierekening wanneer u kiest voor energiebedrijf Delta? Start dan nu met energie vergelijken en vergelijk Delta energieprijzen met alle andere energieleveranciers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken