ACM moedigt overstappen naar andere energieleverancier aan

acm nma onafhankelijke energievergelijker

De Autoriteit Consument & Markt  (ACM) heeft een onderzoek gedaan naar het gedrag van overstappers en de uitkomsten daarvan. Hieruit blijkt dat er ruim 12,7% van de bevolking is overgestapt naar een andere energieleverancier.

Velen hebben de overstap al gemaakt door goed te vergelijken

De afgelopen tien jaar heeft meer dan 50% van de bevolking de overstap naar een goedkopere aanbieder al eens gemaakt. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de onderlinge prijsverschillen en zoekt ook doelbewust naar goedkopere energie aanbiedingen.

In de eerste instantie let men op de goedkopere prijs dit is veelal een goede reden om over te stappen. Andere redenen om over te stappen zijn bijvoorbeeld de welkomstcadeau’s zoals een iPad of niet onbelangrijk is de reden om te kiezen voor duurzame energie.

De ACM zegt dat vooral de groep mensen die nog steeds bij hun huidige vertrouwde energieleverancier zitten en dus nooit de overstap hebben gemaakt, dat zij enorm kunnen besparen op hun maandelijkse energiekosten wat jaarlijks oploopt tot honderden euro’s. Daarom is het belangrijk dat men van tijd tot tijd een goede energievergelijking maakt en zo zelf kan zien wat hun eigenlijke besparing is ten opzichte van hun huidige energiecontract.

Anita Vegter van de ACM: Je huidige energiecontract is vaak duurder dan een aanbieding

De ACM waarschuwt voorts wel dat gratis producten niet bestaan lees daarom goed de kleine lettertjes in zo’n contract. Uiteindelijk betaalt de consument zijn gratis cadeau toch terug.

Vergelijken is opletten maar ook besparen

Voordat men gaat besparen hebben zij al belangrijke redenen voor hun zelf op een rij gezet wat ze er toe zet om een gedegen energievergelijking te maken. Uiteindelijk wilt u besparen op uw vaste lasten en dat is logisch! Begin daarom met energie vergelijken en bereken meteen uw voordeel op EnergieVergelijking.nl

Bron: NOS

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo