ACM stelt leidraad dat beschermd tegen misleiding

man schudt hand met twee vingers op de rugDe ACM stelt leidraad dat moet beschermen tegen misleiding. Veel consumenten worden vooral telefonisch maar ook online misleid door verkopers. Een consument wordt in dat geval eerst verleid en erna misleid. De consumenten moeten daarom beter beschermd worden vind de ACM. De belangrijkste punten zijn vastgelegd waaraan bedrijven zich moeten houden.

ACM stelt leidraad dat beschermd tegen misleiding

Onder andere moeten de prijzen duidelijk gecommuniceerd worden. Dit dient voor de aankoop te gebeuren. Ook blijkt het in de praktijk moeilijk voor een consument wanneer zij het internet raadplegen om dergelijke informatie te vinden. Het uitgangspunt van de ACM is dat een consument eerlijke informatie ontvangt. Een consument gaat er vaak vanuit dat wat er op het internet te vinden is dat dit waar is. Een voorbeeld daarvan kan zijn dat men zoekt naar een bepaald hotel, en in vele gevallen staat er dan dat er snel geboekt moet worden. Er wordt dan omschreven dat het hotel anders snel weg is.

In elke sector kan misleiding voorkomen

Dit kan natuurlijk zo zijn maar er zijn natuurlijk nog veel andere hotels. Dit kan in elke sector voorkomen. Dus ook op de energiemarkt. Zorg dus altijd dat u de tijd neemt. Bent u voornemens om over te stappen? Lees de voorwaarden goed door. En bekijk vooral de geboden tarieven. De beste manier is om te kijken naar het jaartotaal. Dus de prijs die u per jaar moet betalen. Door het ingeven van uw juiste en exacte verbruik kunt u de energiekosten exact berekenen. Of dit nu op een site zoals de onze is of een andere. Wij doen ons uiterste best de informatie zo duidelijk mogelijk weer te geven. Nu de ACM komt met een leidraad dat moet beschermen tegen misleiding willen ze dat bedrijven hun tactieken wijzigen.

Ziet u een fout op onze website meldt dit dan aan ons

Als u een fout ontdekt of er klopt iets niet dan mag u gerust een mailtje sturen. Hier gaat het dan om een fout of een error. Krijgt u anderzijds te maken met telefonische verkoop? Ga er dan het liefst niet op in. Misleiding komt helaas vaker voor dan ons lief is. Een verkoper doet natuurlijk ook gewoon zijn werk. Maar het mag niet zo zijn dat een consument daar de dupe van wordt. Bij telefonische verkoop kan een verkoper heel geraffineerd te werk gaan. Wij raden dan ook af om op dergelijke aanbiedingen in te gaan.

Zoek uw eigen energiecontract met goedkope tarieven

De beste manier om een nieuw energiecontract te vinden is er zelf één te zoeken. Het afsluiten doet u dan op uw eigen tijd. U bent niet gebonden aan een bepaald energiebedrijf moet u weten. Het energiecontract laat zich kiezen door u. En door zelf een berekening te maken ziet u zelf wie de goedkoopste energieleverancier is. Dat hoeft een ander u niet nog eens te vertellen. We zijn zelfstandig en handig genoeg om zelf aanbiedingen te zoeken. Of misleiding nu bewust of onbewust wordt gedaan. Zorg er altijd voor dat u geen ja zegt tegen een aanbieding.

Dat ja kunt u aangeven door met een energievergelijker zelf te kiezen voor een overstap. Gehaast overstappen hoeft niet en is nergens voor nodig. U krijgt nog altijd energie en gas geleverd. En tijdens het overstapproces gaat dit dan ook door. Administratief zal er iets veranderen meer niet. Komt u een andere aanbieding tegen die niets met een energiecontract te maken heeft? Dan ook is een zelf onderzoek verstandig. Die hele goedkope tv of dat goedkope abonnement voor uw belkosten kunnen daar ook onder vallen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo