Agressieve verkopers van energiecontracten; energie blijkt twee keer zo duur

Agressieve verkopers van energiecontractenConsumenten en zzp’ers moeten vooral kiezen voor een consumentencontract als het gaat om energie. Dat laat de ACM (Autoriteit Consument & Markt) weten. Er zijn steeds meer consumenten en zzp’ers met negatieve ervaringen van telefonische verkopers en de deurverkopers. Zij proberen veel te dure energiecontracten aan te smeren. In de praktijk zijn deze energiecontracten vaak twee keer zo duur.

Vrijblijvende informatie blijkt niet zo vrijblijvend

Verscheidene verkopers geven aan dat zij vrijblijvende informatie willen opsturen. Toch blijkt dit helemaal niet zo vrijblijvend: het gaat om overeenkomsten. De zogenaamde aanbiedingen blijken helemaal niet goed te passen bij de persoonlijke situatie. Zij zijn vaak niet op de hoogte van uw actuele energieverbruik en kunnen daardoor ook geen passende oplossing bieden.

Zo komt u van uw ongewenste abonnement af

Consumenten hebben sowieso 14 dagen bedenktijd nadat zij een nieuw energiecontract hebben afgesloten. De verkopende partij is ook verplicht om u daarop te wijzen. Sinds kort hebben thuiswerkende zzp’ers dat recht ook, (de heran-procedure) maar daar wordt men vrijwel nooit op gewezen. De ACM heeft al aangegeven boetes te willen uitdelen en dat kan oplopen tot maar liefst 900.000 euro. Veel partijen trekken zich daar helaas nog maar weinig van aan.

Hoe kies ik het juiste energiecontract?

Het beste energiecontract uitkiezen doet u natuurlijk gewoon zelf. U weet immers precies wat uw energieverbruik is. Op basis van uw energieverbruik en uw woonadres kunt u gemakkelijk berekenen welke deal het beste bij u past. Een verkoper biedt u slechts een van de contracten aan van een bepaalde energieleverancier. Indien u via een vergelijkingssite vergelijkt kunt u alle energieleveranciers vergelijken. U kunt hier energie vergelijken voor de beste deal. Op die manier kiest u écht voor de goedkoopste energieleverancier. Bovendien hoeft u ook geen commissie te betalen voor een tussenkomende verkopende partij. Dat maakt energiecontract via verkopers ook onnodig duur.

Heeft u vragen? Of heeft u zelf zo’n duur energiecontract afgesloten? Laat het onze redactie weten: neem contact met ons op.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo