All-electric

All-electric staat voor een woning waarbij alles op elektriciteit draait. Een All-electric woning maakt dus geen gebruik van aardgas. Gas hebben we nodig voor warm water, koken en verwarmen. Maar met het All-electric concept wordt uw huis verwarmd door een elektrische warmtepomp of bijvoorbeeld een zonneboiler.

Super zuinig koken en verwarmen met All-electric

De inductieplaat bestaat al veel langer maar dit is dan ook de meest zuinige optie en vervanger voor koken op aardgas. De All-electric woning kan dus gebruik maken van een zonneboiler en zonnepanelen. De zonneboiler verwarmt uw water en de zonnepanelen voorzien in uw duurzame energiebehoefte. U kunt een Nul-op-de-Meter woning hiermee wel vergelijken. Die vallen namelijk onder de voorwaarden van een energiezuinige woning.

Isolatie voorkomt warmteverlies en houdt woning koel in de zomer

Een All-electric woning is ook erg goed geïsoleerd zodat er geen warmte verloren gaat. Met de isolatie is het in de zomer weer erg verkoelend. Er wordt stroom opgewekt door de eigen woning. Dit gebeurt op een duurzame manier. Zo zijn er projecten waarbij gewerkt word aan windenergie op kleine schaal denk hierbij aan een windgenerator. Een ander voordeel van de elektrische woning is ook dat u bespaart op de kosten voor uw vastrecht en de aansluiting op het netwerk.

Duurzaam verwarmen met houtsnippers?

Een pelletkachel is een prima alternatief voor een woning op elektriciteit. En hoe beter de woning geïsoleerd is hoe minder u nodig heeft aan elektriciteit. Houtsnippers verbranden zorgt daarbij voor de verwarming. De uitstoot van fijnstof is er nog wel. Dus het is niet aan te raden alleen een pelletkachel te gebruiken.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarmen kan ook een optie zijn in een all-electric woning. Dankzij panelen met infraroodfolie kunt u uw woning zonder gas te verbruiken verwarmen. Het werkt namelijk op stroom. De combinatie met een warmtepomp en of zonneboiler is hier ook beschikbaar. Toch zijn de opties ook wel kostbaar.

Power.nl
Logo