Allego mag niet suggereren dat het energie levert aan laadpalen

rechter

De rechtbank in Gelderland heeft gisteren uitspraak gedaan in de zaak tussen Nuon en Alliander dit schrijft Nu.nl. Allego die een dochter is van Alliander mag voortaan niet meer doen voorkomen dat zij zelf de energielevering verzorgen voor de laadpalen.

Allego moet indruk naar derde partijen wijzigen

Het vonnis is duidelijk: Allego mag in offertes en aanbiedingen niet meer de indruk wekken dat zij de elektriciteit kunnen leveren voor de laadpalen. Nuon startte begin september dan ook een kort geding tegen Allego omdat Nuon vindt dat beide partijen zich niet aan de regels houden. Nuon wil dan ook dat Alliander zich houd aan de regels omtrent de splitsingswet.

Geen energielevering vanuit Allego maar via Vandebron

Allego daarentegen vindt niet dat zij de regels hebben overtreden omdat energieleverancier Vandebron de energielevering verzorgd van de laadpalen. Ook hebben ze geen belangen in de verkoop van elektriciteit zeggen zij. Ze leveren immers geen elektriciteit dus is er ook geen regel overtreden aldus Allego.

Allego richt zich op de ontwikkeling, selectie, installatie, beheer en het onderhoud van de laadinfrastructuur Anja van Niersen Allego

Nuon tevreden met uitspraak rechter

Nuon heeft het liefst dat Alliander zich distantieert van Allego zodat de netwerkbeheerder zich kan focussen op zijn netbeheerderstaken. Het binnenhalen van opdrachten zoals het aanleggen en het onderhoud van elektrische auto’s valt daar dus niet onder. Toch is de energieleverancier tevreden met de uitspraak van de rechtbank omdat dit zorgt voor meer transparantie op de energiemarkt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken