Als je energie bespaart dan bespaar je geld? Feit!

Als je energie bespaart dan bespaar je geld? Feit!Als je energie bespaart dan bespaar je geld? Feit! En dat is ook echt zo. We worden nu tegenwoordig sowieso gedwongen om energie te besparen maar ook geld. Want onze energiekosten blijven maar toenemen. Het dwingt ons eigenlijk om meer inzicht te krijgen in wat we nu precies verbruiken. We denken dan ook dat onze douchebeurten wel meevallen. Ik douche vast niet zolang. Time het maar eens. Zet een stopwatch aan op je telefoon of gebruik een losse stopwatch. Onderga gewoon jouw dagelijkse douchebeurt en zie aan het einde hoelang jouw douchebeurt heeft geduurd.

Als je energie bespaart dan bespaar je geld? Feit!

Het is niet ingewikkeld om beter op te letten. Het kost even wat aanpassingsvermogen. Het aanleren en afleren van bepaalde gewoonten kan als vervelend worden beschouwd. Want ja wie staat er nu bij stil of die ene stekker nog in het stopcontact zit? En wat maakt het eigenlijk uit? Zoveel stroomverbruik is dat toch niet? De standby stand op apparaten is dan wel handig, maar je schakelt je apparaat niet compleet uit. Dat denken we wel, maar ongemerkt gebruiken deze apparaten stroom. En dat kost je geld aan het einde van het jaar. Dan mag je toch wel denken aan een bedrag van €100 per jaar extra.

Standby modus of echt uit?

Wist je dat jouw tv in standby modus €35 per jaar aan sluipverbruik kost? Het gaat er gewoon om dat je jouw apparaat ook daadwerkelijk uitschakelt. Nu je dit weet kun je het voorkomen door de stekkers eruit te halen als je klaar bent met het apparaat. Dit kun je doen door een stekkerblok te kopen waarop een knop zit waarmee je alles uitzet. En het stekkerblok is vaak voorzien van vier of meer stopcontacten. Dan sla je dus meerdere vliegen in één klap met het uitzetten ervan. Zo kan je ook een standby killer plaatsen. Deze zet jouw tv ook echt uit. Je kunt ze zelfs kopen die op afstand bedienbaar zijn. Gewoon een klik op de afstandsbediening en alles wordt echt uitgezet.

Woning verbouwen tot een energiezuinige woning?

Door jouw woning energiezuiniger te maken bespaar je ook geld. Want een energiezuinige woning zal lang niet zo veel energie en gas verbruiken dan wanneer je het niet doet. Het kost uiteraard wel wat centen om de woning energiezuiniger te maken. Dubbel glas plaatsen kost je al een paar duizend euro. Dak en muurisolatie kost je ook een paar duizend euro extra. Maar uiteindelijk zal jouw energierekening een stuk lager uitvallen als jouw woning energiezuinig is.

Geen geld voor verbouwen? Pas andere simpele besparingstips toe!

Wil je niet te rigoreus te werk gaan om te besparen? Dat snappen wij. Maar het kan zelfs met simpele aanpassingen. Sluit ramen en deuren dan houdt je de warmte al goed binnen. Plaats radiatorfolie achter de radiatoren. Dit kost je een fractie van een raam met dubbel glas. Zo blijft de warmte goed binnen en vervliegt het niet via de buitenmuur. Er zijn veel kleine punten waar je op letten kunt. Vaak denken we dat het wel meevalt. Maar wist je dat een vaatwasser ook enorm veel energie verbruikt? Was zonodig een paar keer de vaat per week met de hand. Dat scheelt je al enorm aan energieverbruik.

Slimmer met jouw koelkast en vriezer omgaan

Elke elektrisch apparaat verbruikt stroom. En de koelkast en vriezer zijn apparaten die je helaas niet even uit kunt zetten om te besparen. Ga dus slimmer daarmee om. Als jij eten over hebt en wilt dit koelen? Wacht dan wel even tot het eten echt afgekoeld is. Zet het dus niet te snel in de koelkast. Je koelkast moet namelijk harder werken om het te koelen en het kost dus meer energie.  Een koelvriescombinatie is handig, maar wist je dat je deze ook regelmatig moet ontdooien? Want als er een ijslaag ontstaat verbruikt jouw koelkast ook meer energie. De rubbers bij schoonmaak ook altijd even meenemen. Dan sluit jouw koelkast en vriezer deur goed en gaat er ook geen energie verloren.

Op vakantie? Reinig je koelkast en zet hem tijdelijk uit

Een vakantie gepland? Dat is de ideale periode om de koelkast te reinigen en dus uit te zetten. Goed schoonmaken van tevoren en de deur altijd iets openlaten. Kom je tot de conclusie dat jouw koelkast al flink verouderd is? Overweeg dan om een nieuwe te kopen, dat scheelt ook weer in jouw verbruik. Want een nieuw energiezuinig apparaat verbruikt minder dan een oud apparaat. Er is de afgelopen jaren veel veranderd en de apparaten van nu verbruiken de helft minder aan energie. Eenmaal aangeschaft zul je dan na een jaar ontdekken dat je minder energie hebt verbruikt.

Heel veel tips om energie te besparen op EnergieVergelijking.nl

We kunnen dus door simpele bespaartips te gebruiken onze energierekening verlagen. Leer jezelf en de rest van het gezin aan om de deur achter je te sluiten. Zet eens een lamp minder aan en gebruik vooral die standby killer. Dan zul je zien dat alle kleine beetjes echt helpen. Jouw energierekening ziet er een stuk goedkoper uit en het milieu profiteert er ook nog eens van. Op EnergieVergelijking.nl vindt je genoeg artikelen waarin we tips geven om te besparen. Zo geven we aan welke de tien grootste energieverbruikers zijn. Of hoe energie besparen met een slimme boiler? U kunt veel artikelen vinden onder het tabblad energie informatie op de website in de blauwe balk. Dus als je energie bespaart dan bespaar je geld. Dat doe je ook door opnieuw je energiekosten te vergelijken. Elk jaar met een overstap levert dat je weer honderden euro’s extra op. En door te besparen houdt je je energiekosten lager.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken