Amerikaanse nutsbedrijven verliezen geld op energiemarkt in de toekomst

nationalgridplc

Nutsbedrijven in het noord-oosten van de Verenigde Staten zullen veel minder gaan verdienen aan het leveren van elektriciteit, wanneer er meer huishoudens zonne-energie op hun daken plaatsen en zo kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte.

Groei in eigen energieproductie neemt toe

Steeds meer huishoudens kiezen er in de VS voor om zonne-installatie’s te plaatsen, alsmede ook de batterij opslagsystemen. Wanneer deze trend doorzet zullen Nutsbedrijven minder elektriciteit gaan verkopen en dat scheelt in totaal 34 biljoen dollar. Dat geld is nodig voor het onderhoud aan de elektriciteitsnetten.

Eigenaren salderen elektriciteit

Het aantal huiseigenaren dat elektriciteit levert aan het net neemt ook toe vooral de steeds goedkoper wordende zonnepanelen die op de markt verschijnen hebben gezorgd voor een groei van meer dan 50% de afgelopen drie jaar.

Nutsbedrijven maken gebruik van aanbod

De Nutsbedrijven maken zelfs gebruik van het aanbod aan elektriciteit van de huiseigenaren wanneer er een tekort was. Voor nutsbedrijven slecht nieuws maar voor de eigenaren een voordeel. Er moet een nieuw energiebeleid komen die de infrastructuur van het elekriciteitsnetwerk zal ondersteunen die voor iedereen betrouwbaar en betaalbaar is.

Rudy Wynter voorzitter van de National Grid PLC die elektriciteit levert aan 3,4 miljoen klanten in het oosten van de VS zegt dat het rapport niet overschat moet worden wat de lokale productie betreft van eigenaren.

Bron:Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken