Amerikaanse zonne-energie met 30% gestegen

vlagVs

Dankzij de steeds groeiende vraag naar zonne-energie heeft de Verenigde Staten haar aandeel daarin zien toenemen met 30%. Het geïnstalleerde zonnevermogen is de grens van 1 Gigawatt voorbij gegaan.

Nieuw record capaciteit zonne-energie in 2014

Ontwikkelaars hebben een record geïnstalleerd van 6.2 gigawatt in 2014. Hiervan is 1.2 GW aan zonnepanelen geplaatst op particuliere daken. De resterende gigawatts zijn gebruikt voor commercieel gebruik en zakelijk gebruik.

Particulieren dragen steentje bij aan duurzamer milieu

Vooral particulieren gingen sneller over tot aankoop van zonnepanelen op hun daken. De reden hiervan is omdat de prijzen steeds goedkoper worden, en de consument is zich steeds meer bewust van het feit dat ze duurzamer met hun energie moeten omgaan. Het percentage wat particulieren hebben aangeschaft de afgelopen 3 jaar bedraagt tenminste 50%.

Biogas nu populair in VS

Het aandeel in zonne-energie bedraagt momenteel 1/3 van de totale capaciteit. Ook is biogas een inhaalslag aan het maken in de Verenigde Staten, het is erg populair als nieuwe duurzame gasvorm. GTM Research verwacht dat de vraag naar zonne-energie in 2015 met 31% zal toenemen wat neerkomt op 8.1 Gigawatt.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken