Amerikanen bouwen eerste offshore windpark

windfarmamerica

Op dit moment zijn er binnen de VS geen offshore windparken. Maar daar komt verandering in. In Juli worden de eerste voorbereidingen getroffen om een windpark te gaan realiseren op Rhode Island. Als alles volgens plan verloopt zal het windpark in de herfst van 2016 opengaan.

3 offshore windenergieprojecten de komende 4 jaar

Vorig jaar besloot het Amerikaanse Ministerie van Energie om over te gaan op offshore windenergie, zij kozen daarvoor drie offshore windprojecten die gebouwd moeten worden in de komende vier jaar. Europa loopt al een stuk voor op de VS met het produceren van offshore windenergie zoals Denemarken die zijn eerste windturbine plaatste in 1991. De Verenigde Staten start nu pas met het ontwikkelen van dergelijke windparken aan zee.

VS loopt achter met offshore windenergie

Europa heeft op zijn minst 70 complete windparken geïnstalleerd, en 2300 windturbines op water. In het Verenigd Koninkrijk produceren zij de helft van het totaal wereldwijd aan offshore windenergie. De conservatieve partijen in de VS gebruiken subsidie’s alleen maar voor onderzoek want windenergie produceren in de VS is nog altijd duurder dan fossiele brandstoffen.

Onshore windenergie groeit wel hard

Wel groeien de Amerikanen in het aandeel van onshore windenergie, daar word een belastingkrediet voor verstrekt voor de duur van 10 jaar. Er is een groot gedeelte in de Amerikaanse politiek dat aggressief lobby voert voor fossiele brandstoffen, daarom blijft het onderdeel windenergie altijd een onstabiel punt in de politiek aldaar.

Het offshore windpark in Rhode Island is bedoeld om 17.000 huishoudens te voorzien in hun energiebehoefte.

bron:NewRepublic

Benieuwd naar Windstroom?

Nederland heeft ontzettend veel windmolens op land en op zee. Energieleveranciers nemen deze windenergie af en leveren deze vervolgens aan hun klanten. Wilt u ook overstappen op windenergie? Vergelijk dan eerst alle energieleveranciers die windenergie bieden op Power.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken