Android of iOS

Android of iOS?

Gebruikers van Android-smartphones en iPhones zullen het waarschijnlijk nooit met elkaar eens worden: is Android beter of iOS beter? De iPhone-liefhebber geeft natuurlijk de voorkeur aan iOS, terwijl anderen misschien liever kiezen voor Android. Wat zijn nou de daadwerkelijk verschillen? Je leest het in dit artikel.

Aanpassingen

iOS heeft een uiterlijk die je vrijwel niet kunt aanpassen. Bij Android is dat echter wel het geval. Veel fabrikanten die smartphones leveren met Android, hebben zelfs een eigen skin geïnstalleerd. Dat kan natuurlijk mooi zijn, maar soms kan een dergelijk uiterlijk ook storend zijn. Het voordeel is echter dat je het vaak gemakkelijk weer kunt aanpassen. Dat geldt niet voor iOS: dit uiterlijk is bepaald door Apple en kun je niet wijzigen. Als je er echter aan gewend bent, functioneert het zeker prima en snel.

Multitasken

In eerdere jaren kon de iPhone veel beter multitasken dan ieder willekeurig Android-toestel. Echter is het verschil in de laatste jaren sterk afgenomen. Ook Android-toestellen hebben dit namelijk nu prima voor elkaar. Hierbij is zowel de software als de hardware erg belangrijk. Als je echt goed wilt multitasken, is een high end smartphone wel aangeraden. Dat blijft ook lekker vlot werken.

Widgets

Je hebt bij Android de mogelijkheid om zelf te kiezen welke widgets er getoond worden. Bij Apple’s iPhone is die keuze echter iets minder breed. Apple bepaalt waar deze moeten staan, maar wel kun je de volgorde wijzigen. Bij Android-toestellen heb je dus iets meer flexibiliteit.

Integratie met pc’s

iOS werkt ontzettend goed samen met hun eigen iMac’s en iPad’s. Je kunt bestanden gemakkelijk met elkaar delen en je kunt zelfs gebeld worden op het ene toestel en opnemen met het andere toestel. iOS is dus vooral erg fijn als je gebruiker bent van andere Apple-producten.

Gebruik je daarentegen liever Google-applicaties? Dan is de keuze voor Android misschien logischer. Je kunt bijvoorbeeld Siri niet vragen om standaard Google Maps te openen. Siri opent namelijk alleen de app ‘Kaarten’.

Veiligheid en apps

Op beide besturingssystemen kun je ontzettend veel apps downloaden. De Play Store van Google is iets minder goed beveiligd dan de App Store van Apple. Apple bepaalt namelijk zelf welke apps in de App Store geplaatst mogen worden. Daar is dus een uitgebreide check op. 99 procent van alle malware op smartphones nestelt zich in Android-smartphones. Daarmee kunnen we wel stellen dat Apple de veiligheid iets meer op orde heeft.

Een nieuwe smartphone kopen?

Wil je graag een nieuwe smartphone kopen? Dan kun je ons overzicht met smartphones bekijken. Wil je liever een smartphone met abonnement vergelijken? Dan kan dat natuurlijk ook! Daarvoor kan je ons handige vergelijkingssysteem raadplegen.

Een reactie plaatsen