App die kinderen en volwassenen leert te besparen op energie

hyko-rood-energieverbruik

Er is een nieuwe app op de markt dat vooral kinderen helpt te besparen op het energieverbruik. De app laat visueel het energieverbruik zien, en geeft ook feedback wanneer er teveel energie verspild word. Zo kunnen kinderen spelenderwijs gemotiveerd worden om te besparen en inzicht te krijgen.

Hyko de ijsbeer biedt inzicht

De app komt in combinatie met een ijsbeer die voorzien is van een led lampje, Hyko de naam van de ijsbeer laat kinderen op een speelse manier zien hoe en waar ze in huis kunnen besparen op energie. De ijsbeer licht op wanneer het energieverbruik te hoog is . De rode kleur geeft kinderen aan dat ze onnodig energie verspillen. Hyko laat kinderen dan ook op onderzoek uit gaan om te bekijken waar er teveel aan energie verbruikt word. Wanneer het Hyko blauw kleurt betekent het dat er word bespaard op energie.

Energiebesparing motiveren

De ijsbeer kan op een eenvoudige manier worden aangesloten op elektriciteit en is voorzien van een micro usb aansluiting. De app laat het actieve energieverbruik zien, en men kan meteen ingrijpen door bijvoorbeeld lichten uit te doen, of de tweede televisie boven uit te doen. Zo word er meteen wat aan energiebesparing gedaan. Hyko en de app zijn nog in ontwikkeling maar is wel te koop via de website doorgaan.nl.

De bedenker van dit project is Andriy Shmyhelksyy hij heeft ook een interactief verhalenboek over Hyko uitgebracht welke te downloaden is in de appstore.

U kunt naast Hyko ook zelf verstandiger omgaan met uw energieverbruik door energie te vergelijken. Vergelijk alle energie aanbiedingen en bespaar meteen op uw energierekening op EnergieVergelijking.nl.

Bron:Iculture

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken