Apple bouwt twee zonneparken in China

zonnecellen

Apple gaat in samenwerking met SunPower twee zonneparken realiseren in China. De zonneparken krijgen een capaciteit van 40 megawatt in de provincie Sichuan. Eerder ontwikkelde Apple samen met Sunpower haar eigen zonnepark in de Verenigde Staten.

Apple sloot eerder al biljoenen deal

Deze zonneparken voorzien de datacentrums van Apple van zonne-energie. In totaal heeft Apple met haar zonne-energie projecten in de VS een geïnstalleerd vermogen van 90 megawatt. Onlangs sloot Apple nog een deal met First Solar van 850 miljoen dollar, zij nemen dan zonne-energie af van een nog te bouwen project in Californë met een totale capaciteit van 130 megawatt.

Apple zet meer in op zonne-energie

Omdat de meeste zonnepanelen in China gemaakt worden heeft Apple besloten te investeren in de Chinese zonne-energiemarkt. De projecten van Sunpower maken gebruik van fotovoltaïsche technologie, met het gebruik van parabolische spiegels word zonlicht in de zonnecellen geïnjecteerd om zo elektriciteit te produceren. Het systeem is voorzien van een tracker dat het zonlicht volgt om het vervolgens vast te leggen en de energieproductie ervan te vergroten.

Sunpower is al begonnen met de projecten en deze zullen naar verwachting aan het einde van dit jaar klaar zijn. Concurrent SunEdison loopt ook met ambitieuze plannen rond om zonneparken in China te gaan bouwen.

Bron: Forbes

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken