Apple steekt miljoenen in zonnepanelen

afrika-zonne-energie

Apple gaat 848 miljoen dollar in een zonnepark steken in de staat Californië. Het zonnepark zal 130 MW aan zonne-energie gaan opleveren. Vergelijkbaar met 60.000 huishoudens die in hun energiebehoefte kunnen voorzien.

In navolging van andere grote bedrijven zoals Google gaat Apple de geproduceerde zonne-energie gebruiken om haar nieuwe hoofdkantoor te laten draaien op duurzame energie. Ook word de zonne-energie gebruikt voor circa 50 Apple stores.  Eerder al was Apple bezig met plannen voor een zonnepark in de staat Arizona. Door dit megaproject in zonne-energie van Apple is de verwachting dat ook andere internationale bedrijven zullen volgen.

Amazon startte eerder een duurzaam project met windenergie in de staat Indiana. Ook internetbedrijf Google is een overeenkomst aangegaan in windenergie. De grote investering van Apple wekt juist vertrouwen voor potentiële klanten om ook te gaan kiezen voor zonne-energie.

De belastingvermindering in de Verenigde Staten zal wel met 10% gaan dalen, maar dan nog blijkt zonne-energie goedkoper en populairder. First Solar die de overeenkomst is aangegaan mag Apple voor de komende 25 jaar als klant rekenen.

Bron: NOS

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken