asbestdak laten vervangen

Asbestdak laten vervangen voor een schoon dak? Het kan nu kosteloos!

Ben jij een ondernemer en beschik je over een groot pand met een dak van minimaal 800 vierkante meter? Energieleverancier Essent biedt boeren, die te maken hebben met een asbestdak, een oplossing. Zij willen de daken asbestvrij maken, zolang de boeren het opstalrecht van de daken willen bieden voor een periode van 20 jaar. De energiemaatschappij zal hier zonnepanelen op plaatsen voor het opwekken van groene energie. Na deze periode zullen de zonnepanelen worden overgedragen aan de boer.

Veel asbesthoudende platen

In Nederland hebben veel boeren een probleem: veel schuren of panden zijn nog voorzien van asbesthoudende platen. Het is hen verplicht om zo’n asbestdak binnen vijf jaar te vervangen. Vanzelfsprekend zitten hier hoge kosten aan verbonden: vooral als het gaat om grote daken. Essent biedt hen nu de oplossing: zij willen de daken asbestvrij maken in ruil voor het opstalrecht. Dit gebeurt op basis van het meter-voor-een-meter concept. Iedere meter asbestdak zal worden vervangen door een schoon dak. Boeren hoeven hier zelfs niets in te investeren, behalve hun tijd voor de organisatie en de planning.

Opstalrecht voor 20 jaar

Als tegenprestatie wil Essent het opstalrecht voor 20 jaar. Aan de start van de periode zullen zij zonnepanelen op de daken leggen. Op die manier kan het bedrijf groene energie opwekken in Nederland. Na de periode van 20 jaar vervalt het opstalrecht en worden de zonnepanelen gratis overgedragen aan de boer. Vaak gaan zonnepanelen langer mee dan 20 jaar, waardoor de boer er nadien zelf nog plezier van heeft. Zo kan de boer zijn eigen bedrijf ook voorzien van groene stroom.

Deskundige en gecertificeerde partners

Voor het vervangen van de daken huurt Essent deskundige en gecertificeerde partners in. Hierbij gebeurt alles in goed overleg met de boer en wordt er rekening gehouden met bedrijfsspecifieke eisen. De partners van Essent plaatsen een standaard dak. Wil de boer toch een ander dak hebben? Ook dit is dan mogelijk, maar worden de meerkosten in rekening gebracht bij de boer.

Kom jij in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

  • Je hebt een bedrijfspand met een dak van minimaal 800 vierkante meter groot;
  • Er bevindt zich asbest op de daken én hier wil je vanaf;
  • Je gaat akkoord met het verlenen van het opstalrecht aan Essent voor een periode van 20 jaar.

Hoe werkt het?

Als je geïnteresseerd bent om je asbestdak te laten vervangen, kun je contact opnemen met de energieleverancier. Daarvoor kun je hun website bezoeken. Als je je NAW-gegevens invoert, en je voldoet aan de voorwaarden, zal de energieleverancier contact met je opnemen. In overleg komt een medewerker bij je langs en worden de mogelijkheden besproken.

Tip: energie vergelijken? Gebruik onze energievergelijker!

Een reactie plaatsen