Australië stopt met investeren duurzame energie

fotovoltaisch-zonneveld

Australië stopt tijdelijk haar investeringen in duurzame energie, er is één project dat financieel veilig word gesteld en dat is een drijvende zonnecentrale in Jamestown. Tot en met afgelopen maart bedroegen de investeringen 206 miljoen dollar.

Door onzekerheid op de energiemarkt is er grote onzekerheid ontstaan om te investeren in de duurzame energiesector. De overheid heeft allemaal maatregelen vastgelegd en als gevolgd daarvan worden de investeringen tijdelijk bevroren.

De druk op het kabinet van Abbot blijft groot, er moet een compromis gesloten worden over de doelstellingen die in 2020 behaald moeten zijn. Het kabinet wil tegen 2020 32.000 gigawattuur aan duurzame energie hebben behaald. Dit komt neer op 23% uit duurzame energie.

Het aantal banen in de duurzame energiesector nam ook af, meer dan 2000 banen vervielen over de afgelopen twee jaar. Eerder waren 12.590 mensen werkzaam fulltime in windenergie, zonne-energie en andere duurzame sectoren, voor die twee jaar waren dat er 15.000.

Door het overschot aan elektriciteit is het daarom beter om de investeringen stop te zetten tot de markt weer aantrekt.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken