Autovakantie? Bereid u goed voor!

Steeds meer mensen kiezen voor een leuke autovakantie. Vlakbij ons kikkerlandje liggen natuurlijk ook talloze leuke bestemmingen. Frankrijk is prachtig om te bezoeken, maar ook Duitsland of België zijn natuurlijk topbestemmingen. Als u op autovakantie gaat, wilt u natuurlijk ook een vlekkeloze autovakantie! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid de weg opgaat.

Laat uw auto controleren voor vertrek

Als je een autovakantie inplant is het raadzaam om van tevoren nog een check te doen. Sommige dingen kun je natuurlijk zelf controleren, zoals onder andere vloeistoffen en de bandenspanning. Een check bij een garage kost echter ook niet veel: voor enkele tientjes ben je vaak al klaar. Zij kijken hier onder andere naar de remschijven, de ruitenwissers en de airco. Zo ga je altijd voorbereid op reis en eventuele mankementen kunnen dan van tevoren al gerepareerd worden.

Gewicht en auto

Het voordeel van een autovakantie is, is dat u ontzettend veel spullen mee kunt nemen. Bij een vliegreis ben je veel beperkter: immers kunt u dan slechts een koffer meenemen. Toch is het belangrijk om rekening te houden met het maximale aantal gewicht van de auto. Dit gewicht staat genoteerd op het kentekenbewijs van je auto.

Verder is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je je auto op een goede manier inpakt. Leg de zware spullen onderin de kofferbak van de auto. Als je de auto eenmaal ingeladen hebt, is het nog raadzaam om de bandenspanning te controleren. De banden kunnen namelijk iets slapper worden door het hogere gewicht van de auto.

Verkeersregels en tools in het buitenland

Als je op autovakantie gaat, is het natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met verkeersregels in het buitenland. Gedurende de wintermaanden moet je bijvoorbeeld verplicht winterbanden in Duitsland hebben. In Frankrijk moet je een alcoholtest bij je hebben. In Noorwegen kun je forse boetes krijgen voor snelheidsovertredingen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verschillende verkeersregels.

Tolbadge en milieusticker

In sommige landen heb je ook een tolbadge of een milieusticker nodig. Verscheidene Europese landen heffen namelijk tol. Tol betalen kan gelukkig steeds vaker met een creditcard in plaats van contant geld. Een elektrische tolbadge is al helemaal een handige optie. Daarmee kun je namelijk sneller doorrijden. Vaak kun je deze al van tevoren online bestellen. Ook milieustickers zijn in bepaalde plaatsen nodig. Deze kun je ook online bestellen, mits jouw auto aan de milieueisen voldoet.

Pechsituaties

Ondanks een goede voorbereiding voor je autovakantie, kan er natuurlijk nog steeds iets misgaan. Een lege accu is haast niet te voorkomen. Ook een lekke band kan je natuurlijk gewoon overkomen. In de meest extreme gevallen krijg je een ongeluk met een derde betrokkene partij.

Als je pech onderweg hebt, is het raadzaam om de alarmlichten aan te zetten. Tevens kun je een gevarendriehoek achter je auto plaatsen. Als je pechhulp nodig hebt, kun je je autoverzekeraar bellen. Houd er rekening mee dat je hiervoor wel verzekerd moet zijn. Soms kan een reisverzekering je ook bijstaan. Check daarvoor de polisvoorwaarden.

Autoverzekering

Als je op autovakantie gaat, is het belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Controleer ook altijd of je pechhulp in het buitenland hebt. De autoverzekering geldt, tot in zekere hoogte, ook buiten de Nederlandse grenzen. Toch is het belangrijk om de groene kaart goed door te nemen. Hierop staat namelijk waar je allemaal verzekerd bent. Eventueel kun je hier ook autoverzekeringen vergelijken. Dan weet je zeker dat je een autoverzekering kiest die bij jou past.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart