Autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten. In Nederland heb je keuze uit talloze verschillende verzekeraars, maar voor welke kies je? Welke aanbieder biedt de breedste dekking óf welke is juist het goedkoopste? Een autoverzekering vergelijken is dus erg verstandig! Gelukkig kun je onafhankelijk vergelijken via Power.nl! Gebruik daarvoor het onderstaande vergelijkingssysteem.

Waarom een autoverzekering vergelijken?

In Nederland zijn er ontzettend veel autoverzekeraars. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, want daarmee is er dus ook veel concurrentie. Dat zorgt ook weer voor scherpe prijzen. Echter kan dit ook weer zorgen voor de nodige keuzestress. Immers: welke kies je nu? En waar moet je wel niet allemaal op letten? Een autoverzekering vergelijken kan in dat geval erg verstandig zijn. Via ons handige vergelijkingssysteem werkt dat ontzettend eenvoudig. Je kunt gemakkelijk per aanbieder inzien wat de tarieven zijn. De tarieven zijn per persoon verschillend. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere je leeftijd, je woonplaats en het aantal schadevrije jaren.

Hoe kan ik een autoverzekering vergelijken én afsluiten?

Een autoverzekering vergelijken en afsluiten is ontzettend eenvoudig. Daarvoor kun je ons vergelijkingssysteem raadplegen. In dit handige overzicht tref je de verscheidene beschikbare autoverzekeraars. Je kunt op de link klikken en zodoende de kosten berekenen. De kosten kan je op basis van je kenteken, postcode, leeftijd, schadevrije jaren en aantal kilometers berekenen. Je ontvangt vervolgens een offerte van de autoverzekeraar. Deze kun je natuurlijk accepteren, maar je kunt ook kiezen voor een andere autoverzekeraar. Offertes opvragen is en blijft altijd vrijblijvend.

Kosten worden berekend op basis van verschillende factoren

De kosten worden berekend op basis van verschillende factoren. Zo is bijvoorbeeld je woonplaats erg belangrijk. Vanzelfsprekend komen er meer ongelukken voor op drukke wegen. Je betaalt daarom in Amsterdam een hogere premie dan in een rustig plaatsje in Friesland. Daarnaast spelen de schadevrije jaren een grote rol. Rijd jij al lang zonder enige vorm van schade te rijden? Dan beloont je autoverzekeraar je daarvoor. Je betaalt namelijk een lagere premie.

Daarnaast zal je ook nog je kenteken moeten invoeren. Je type auto wordt namelijk ook meegenomen in berekening. Dat maakt het ook zeer gepersonaliseerd en daarmee krijg je altijd een aanbod op maat.

De dekking van je autoverzekering

Er zijn verschillende dekkingen mogelijk voor je autoverzekering. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je een autoverzekering vergelijken gaat. Er zijn drie beschikbare dekkingen: een WA-verzekering, beperkt casco (ook wel bekend als WA+) en een allriskverzekering. Hieronder lichten we de verschillende dekkingen toe.

WA-verzekering

De WA-verzekering is de goedkoopste autoverzekering die er is. Deze verzekering is bovendien verplicht als je een auto bezit. De verzekering vergoedt alleen schade dat jij veroorzaakt aan andere auto’s. Deze autoverzekering wordt aanbevolen voor autobestuurders met een auto van zeven jaar of ouder.

Beperkt casco

Beperkt casco houdt in dat je auto ook is verzekerd bij schade aan je eigen auto in het geval van brand, diefstal, ruitbreuk of stormschade. Als je echter zelf een ongeluk maakt, wordt deze schade niet vergoed. Deze dekking wordt aangeraden voor auto’s met een leeftijd tussen de drie en zeven jaar.

Allriskverzekering

Bij een allriskverzekering wordt bovenstaande vergoed, alsmede schade dat je aan je eigen auto toebrengt. Dat is de meest uitgebreide dekking waar je voor kunt kiezen en dat is vooral geschikt voor nieuwe auto’s.

Aanvullende autoverzekering vergelijken

Als je autoverzekeringen vergelijken gaat, kun je ook altijd nog kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen. Zo kun je onder anderen een ongevallen inzittendenverzekering verzekering afsluiten, een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten of je kunt kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Laatstgenoemde staat je bij in het geval van een conflict met een andere bestuurder.

Ongevallen inzittendenverzekering

Je kunt je autoverzekering aanvullend verzekeren. Een veel voorkomende extra verzekering is de ongevallen inzittendenverzekering. Als jij of eventuele medepassagiers blijvend invalide raken, kan je een vast bedrag uitgekeerd krijgen.

Schadeverzekering voor inzittenden

Deze aanvullende verzekering vergoedt de schade die de bestuurder en/of eventuele passagiers overhouden bij een ongeluk. Dat kan bijvoorbeeld bestaan uit letselschade, maar ook kan het bijvoorbeeld schade aan bagage of kleding zijn. De ongevallen inzittendenverzekering bestaat altijd uit een vast bedrag, terwijl de schadeverzekering voor inzittenden wordt uitgekeerd op basis van de opgelopen schade. Dat bedrag is dus variabel.

Rechtsbijstandverzekering

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Je kunt in dat geval namelijk juridische hulp vragen als dat nodig is. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u een conflict heeft met een andere bestuurder in het verkeer. Met een jurist aan uw zijde staat u altijd sterker.

Zeg je oude contract op

Als je overstapt van verzekeraar, is het raadzaam dat je je oude contract opzegt. In tegenstelling tot een energiecontract zegt je nieuwe verzekeraar in dit geval je oude verzekering niet op. Gelukkig kun je je oude verzekering gemakkelijk opzeggen. Vergeet dit echter niet, want je wilt natuurlijk niet dubbel betalen voor je autoverzekering.

Handige tips bij autoverzekering vergelijken

Als je een autoverzekering vergelijken gaat, is het belangrijk dat je goed kijkt naar hetgeen wat je nodig hebt. Als je een relatief oude auto hebt, is het bijvoorbeeld niet nodig om een allriskverzekering te nemen. De maandelijkse kosten wegen daar simpelweg niet tegenop. Heb je juist een nieuwe auto gekocht? Dan is een allriskverzekering wel aan te raden. Deze auto is immers nog veel geld waard.

Zo vind je een goedkope autoverzekering

Als je een autoverzekering vergelijken gaat, wil je natuurlijk kiezen voor een goedkope autoverzekering. Zorg er daarom voor dat je alleen kiest voor een aanvullende verzekeringen die er echt toe doen. Wellicht hoef je bijvoorbeeld ook geen rechtsbijstandsverzekering af te sluiten als je al eentje hebt. Kijk daarom goed uit of je jezelf niet dubbel verzekert.

Waarom je autoverzekering vergelijken via Power.nl?

Je bent verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je je eigen auto hebt. De keuze uit autoverzekeraars is enorm en handmatig een autoverzekering vergelijken is niet te doen! Gelukkig kun je daarom vergelijken via Power.nl:

  • Een handig overzicht met betrouwbare autoverzekeraars in Nederland;
  • Gepersonaliseerde tarieven op basis van jouw kenteken, postcode, leeftijd, schadevrije jaren en aantal kilometers;
  • Alle tarieven zijn onafhankelijk tot stand gekomen;
  • Alle tarieven zijn actueel en worden op dagbasis bijgewerkt;
  • Je kunt gemakkelijk online overstappen;
  • Je overstap is binnen slechts enkele minuten al geregeld;
  • Nooit meer te veel betalen voor je autoverzekering;
  • Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Uiteraard helpen we jou graag met al je vragen.

Hulp nodig met een autoverzekering vergelijken?

Wil je graag een autoverzekering vergelijken, maar heb je toch nog enigszins hulp nodig tijdens het vergelijken? Of heb je andere vragen met betrekking tot onze website. Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en we reageren hier zo snel mogelijk op.