Bam plaatst miljoen slimme meters

bam

De Bam gaat een miljoen slimme meters voor netwerkbeheerder Alliander plaatsen bij Nederlandse huishoudens. Vanaf 2012 word in stappen de slimme meter ingevoerd en geplaatst. De slimme meter vervangt de oude energiemeters die niet meer goed meten.

Slimme meter geeft beter inzicht in energieverbruik

Met een slimme meter kan op afstand het energie en gasverbruik aflezen, ook geeft de meter automatisch de meterstanden door aan de netbeheerder. De slimme meter toont de klant ook inzicht in het werkelijke energieverbruik, en kan daardoor ingrijpen op het besparen van zijn elektriciteit.

BAM ook belast met saneringswerkzaamheden

De BAM infra is een expert in het verwisselen van de meters. Het bedrijf houd zich ook bezig met de saneringswerkzaamheden die erbij komen kijken bij het installeren van de slimme meter. Niet alleen BAM maar ook Imtech houd zich bezig met het plaatsen van de slimme meter. Er was al enige achterstand geconstateerd in het vervangen van de meters.

Over 5 jaar moet tenminste 80% zijn voorzien van slimme meter

Tegen 2020 moet iedereen een slimme meter in zijn huis hebben en is voor eigenaren van zonnepanelen bijvoorbeeld ook handiger voor inzage in de eigen elektriciteitsproductie en het terugleveren van zijn zijn elektriciteit.

Bron: Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken