Bedrijfsleven en consument kiest steeds vaker voor groene energie

wind solar

Volgens een bericht op Energieoverheid.nl stappen steeds meer bedrijven en ook consumenten over op groene energie. Met name de grote bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid om hun bedrijfsstructuur zoveel mogelijk te verduurzamen. De NVDE heeft een inventarisatie opgemaakt waaruit dit blijkt.

Nederlandse groene energie doet het goed bij bedrijven

Er word vooral gekozen voor groene energie dat is opgewekt uit Nederland. De Triodos bank is een goed voorbeeld van een bedrijf dat investeert in groene energie. Ook de ASN bank profileert zich als een groene bank zij zijn aangesloten bij de Duurzame Energie Koepel een organisatie die zich inzet voor meer duurzame energie. Ruim 40% van de duurzame energie word gebruikt door de industrie.

Bedrijven over op 100% groene energie

Andere grote bedrijven zoals PostNL, KPN, Landal GreenParks hebben al gekozen voor 100% duurzame energie die weer word geleverd door Nederlandse energiebronnen. NS is al overgestapt op groene energie en vanaf 2017 zullen hun treinen dan ook op 100% groene energie gaan rijden. Het betreft hier een energiemix van Nederlandse en buitenlandse energie. Unilever draait op 100% windenergie dat afkomstig is van Nederlandse windmolens.

Bewustwording groeit onder bedrijven en consumenten om te verduurzamen

Omdat groene energie een stuk betaalbaarder is geworden de afgelopen 10 jaar en men voor groene energie evenveel betaalt als grijze energie kiezen consumenten steeds vaker voor de groene variant. Consumenten worden zich ook steeds meer bewust van het gebruik van groene energie zij houden hiermee dan ook rekening in hun energievergelijking. Er is altijd nog een percentage dat zich niet bekommert over de herkomst van zijn geleverde energie, maar tegen 2050 zal er dan ook alleen nog maar de keuze zijn in groene energie producten. Ook de opkomst van zonnepanelen heeft er voor gezorgd dat er steeds meer consumenten bijkomen die hun eigen energieleverancier willen en kunnen zijn.

Steeds minder CO2 uitstoot de komende jaren

Met de toename van groene energie zal de uitstoot van broeikasgassen steeds verder worden teruggedrongen, ook de concurrentiestrijd zal worden versterkt met nieuwe technologie op het gebied van zonne-energie en biogas. Voor bedrijven zelf is de investering in groene energie momenteel nog steeds duurder dan wanneer zij dit zouden investeren in fossiele energie. Desondanks groeit het aantal investeringen en dit is mede te danken aan de overheidssubsidie’s van de Rijksoverheid. In 2020 moet 14% bestaan uit duurzame energie.

Ook groene energie vergelijken?

Groene energie vergelijken levert dan ook net zo goed geld op voor de consument waarmee zij een besparing kunnen behalen van zo’n 400 euro per jaar op hun energiekosten. Echt groen is natuurlijk om te kiezen voor energieleveranciers die Nederlandse duurzame energie produceren denk hierbij aan: Vandebron, Qurrent, Pure Energie en Greenchoice. Vink groen aan in onze energievergelijker en u krijgt binnen een aantal seconden de groene energie aanbiedingen te zien van de energieleveranciers op EnergieVergelijking.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken