Bedrijven bestellen massaal de Tesla batterij voor duurzame opslag

stroomnet

Veel bedrijven hebben bestellingen gedaan voor de Powerpack en Powerwall accustystemen van Tesla, het gaat om 2/3 van de bedrijven die de bestellingen doen. Tesla’s topman Elon Musk zegt dat de accu’s in de energiemarkt de energie efficiëntie en kostenbesparingen verhogen.

Tesla Batterij kan alle vormen energie opslaan

Ook zonder groene energie zorgt de accu voor efficiëntie in de bedrijven. Men denkt dat de accu alleen maar gebruikt kan worden voor de opslag van zonne-energie of windenergie maar ook fossiele energie kan worden opgeslagen.

Natuurlijk geloven we in het belang van hernieuwbare energie, maar dat is niet de belangrijkste bestaansreden van stationaire energieopslag.

Vooral energieleveranciers moeten altijd het aanbod in energie kunnen leveren, daarom houden zij een marge aan en houden rekening met de pieken in het verbruik van energie. De Tesla accu is dan ook geschikt om allerlei vormen van stroom op te kunnen slaan. Vooral wanneer de vraag minder is kan de energie opslag daarvoor gebruikt worden.

Tesla inzetten voor pieken in elektriciteitsvraag

Met de opgeslagen energie verkoopt een energieleverancier haar elektriciteit wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is. Uiteindelijk kunnen vervuilende centrales gesloten worden wanneer de elektriciteitsopslag op schaal zou worden toegepast. Grote bedrijven die voor hun productie veel elektriciteit afnemen kunnen met de accusystemen enorm veel geld en energie besparen.

Sinds de komst van de Tesla batterij vorig jaar heeft het bedrijf al 100.000 accusystemen gereserveerd en heeft Tesla tot eind volgend jaar geen accusystemen meer beschikbaar. Hun winst omvat dan ook al een waarde van 1 miljard dollar.

Bron duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken