Behoefte naar Europees aardgas neemt af

aardgasput

Gasexpert Anne-Sophie Corbeau van het IEA (Internationaal Energie Agentschap) zegt dat de behoefte aan Europees gas afneemt. Het peil staat nu inmiddels hetzelfde als 14 jaar terug.

Meerdere oorzaken voor terugloop

De grootste redenen zijn de economische recessie, de zachte winter en het opkomen van duurzame energie. De gasexpert stelt dat de behoefte pas zal toenemen over een periode van 2 jaar. De opkomst van Aziatische gasproducenten zullen voor lagere gasprijzen zorgen.

Onze gasprijs is nog altijd verbonden aan de prijs voor olie en die ligt nog hoog. Dus Nederland zal vooralsnog geen gevolgen hiervan ondervinden. Door de afname in vraag zullen de prijzen niet meteen zakken. Wel is duidelijker dat dankzij de crisis met Oekraine Europa zoekt naar andere mogelijkheden om zijn afhankelijkheid van Russisch gas te verkleinen.

Deels afhankelijk van Nederlandse gaswinning

Tevens word er rekening gehouden met het volume aan Nederlands gas daar er steeds meer problemen zijn met de aardwinning in de provincie Groningen. De NAM en de Provincie proberen het aantal aardbevingen terug te dringen wat in de praktijk nog steeds moeilijk is. Nederland heeft altijd veel verdiend aan haar gasbaten.

Duurzame energieleveranciers

Wilt u ook verduurzamen en niet meer afhankelijk zijn van Europees gas? En interesse in groene energie?. Op Power.nl kunt u energie vergelijken van alle duurzame energieleveranciers.

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken