Bel me niet Register

Het Bel-me-niet Register is in het leven geroepen voor consumenten die niet ongevraagd telefonisch benaderd willen worden. Wanneer een consument zich aanmeld op het Bel-me-niet Register dan mag een bedrijf deze consument niet meer benaderen voor commerciële aanbiedingen. Uitsluitingen zijn wanneer de klant specifiek aangeeft gebeld te willen worden.

Een bedrijf moet eerst het Bel-me-niet Register raadplegen voordat zij overgaan tot telefonische communicatie. Men kan zijn telefoonnummer blokkeren per telefoon, per post, en online. Momenteel staan er 8 miljoen inschrijvingen in het Register.

Natuurlijke personen kunnen gebruik maken van deze dienst zoals:

  • Consumenten
  • VOF
  • Maatschappen
  • Eenmanszaak

Andere bedrijfsvormen zoals een BV, NV en andere rechtsvormen kunnen geen beroep doen op het Bel-me-niet Register.

Power.nl
Logo