België wil overschot groene energie aan Nederland verkopen

belgievlag

België is in gesprek met buurlanden Nederland en Luxemburg voor de verkoop van haar groene energie. Ondanks dat België haar duurzame doelstellingen nog lang niet gehaald heeft willen ze hun overschot aan groene energie verkopen.

Verkoop brengt extra miljoenen in de subsidiepot

Het zou dan gaan om een bedrag van 30 mln euro per jaar. Het is misschien tegen de regels in, maar de Belgische energieminister ziet geen andere mogelijkheid. De verschillende partijen zijn al jaren aan het onderhandelen over Europese energie en klimaatregels maar geen enkele partij wil een compensatie geven voor het overschot aan groene energie.

Minister bied groene energie aan in de verkoop

 

Daarop zocht minister Furlan van energie contact met de buurlanden om op een andere manier gecompenseerd te kunnen worden voor het overschot. De regering zou meer moeten investeren in duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie maar in plaats daarvan investeerde zij recentelijk nog in een oude kolencentrale van energieleverancier EON.

Steenkolencentrale EON word biomassacentrale

De verouderde steenkolencentrale zal door German Pellets worden omgebouwd tot een biomassacentrale maar dit is veel belastender voor het milieu. Verschillende milieugroeperingen hebben dan ook fors kritiek geuit op deze plannen. Want de biomassacentrale zal zorgen voor een verhoogde CO2 uitstoot die nog jarenlang in de lucht zal blijven hangen.

Bron:Demorgen.be

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken