België ziet minder overstappers in energie

energie vergelijken - energievergelijking energieoverstap

België heeft minder overstappers geconstateerd over vorig jaar. De VREG heeft cijfers gepubliceerd omtrent het percentage overstappers: 12% in stroom en 14% in gas.

2014 was een minder jaar dan 2012 en 2013

Het aantal overstappers bedroeg in 2014 393.702 klanten die overstapten naar een andere aanbieder van stroom, en 279.220 zijn overgestapt met aardgas. In 2012 en 2013 waren er meer overstappers en het is wel gebleken dat vooral de zakelijke sector hiervoor kozen. Vooral in de maand december van vorig jaar waren er meer overstappers.

Electrabel bied scherpere tarieven

Electrabel heeft meer nieuwe klanten mogen verwelkomen door een betere prijs aan te bieden, daardoor zagen zij hun marktaandeel stabiliseren. Maar ook energieleveranciers Luminus, Eni en Essent mochten nieuwe klanten verwelkomen.

Eneco en Lampirus kampen juist met een terugval in hun marktaandeel. Belgische consumenten doen er daarom juist goed aan om ieder jaar hun energie en gas tarieven te vergelijken, de energieleveranciers bieden verschillende tarieven en daaruit valt veel te besparen op de maandelijkse energiekosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken