Belgisch energie en gasverbruik gedaald in 2014

stroomnet

Synergrid heeft cijfers geplubliceerd over het gas en energie verbruik van belgische huishoudens in 2014. De federatie heeft de cijfers vergeleken met het vorige jaar.

Vooral het verbruiken van aardgas is met 12% gedaald in tegenstelling tot het verbruik van elektriciteit deze daling was minder (2,4%). Het verbruik was in totaal 4,1% minder als je de cijfers van 2013 erbij pakt. De zakelijke sector vertoonde wel een een stijging in het energieverbruik.

In 2014 heeft België 17,6 TWh aan buitenlandse energie ingevoerd. Vooral in de laatste maand van 2014 werd er nog eens 29% aan energie uit het buitenland geïmporteerd. Dit is mede het gevolg van het wegvallen van de kerncentrales die defect waren. Door het aandeel kernenergie dat al dalende was, was het voor België financieel beter om de energie te importeren vanuit het buitenland.

Veel meer huishoudens zijn overgestapt op het gebruik van zonnepanelen, het aandeel in zonne-energie bedroeg vorig jaar 2,8% van het energieverbruik van de gezinnen. De capaciteit van zonne-energie bedroeg 1,5 terawattuur in 2014.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken