Bescherm je huid tegen zonlicht

Nu er een hittegolf voorspeld is vertoeven we graag in de zon. Want na maanden verplicht thuis gezeten te hebben is dat wel erg fijn. We gaan naar het strand, zwembad of liggen lekker te zonnen waar het maar kan. Toch is het belangrijk dat je oppast met de UV straling, dus bescherm je huid tegen zonlicht.

Bescherm je huid tegen zonlicht en UV straling

Er is een scala aan zonbescherming te koop. Een zonnebrand creme met verschillende factors. De hoogste beschermingsfactor is 50. Vaak denken we hierbij dat we dan geen kleurtje op doen. Maar dat is niet waar. De zonnebrand factor is juist bedoeld om de huid goed te beschermen. Want UV licht kan erg schadelijk zijn voor je huid. Juist door te smeren zul je een diepere en bruinere kleur kunnen bereiken. Het is dan ook zaak om meerdere keren te smeren als je je in de zon begeeft.

Blijven smeren als je zwemt en de hele dag buiten bent

Als je bijvoorbeeld gaat zwemmen dan is het verstandig om erna dan weer te smeren. Een dure zonnebrand creme hoef je niet persé aan te schaffen, ze doen namelijk allemaal hetzelfde: Bescherming bieden tegen schadelijke UV stralen. Als je je in het water bevind terwijl je niet gesmeerd hebt, dan kan het water fungeren als een loep, je wordt dan wel sneller bruin. Maar je verbrand ook sneller. En dat wil je niet. Een verbrande huid van de zon kan dan ook erg pijnlijk zijn. In dat geval kun je smeren met after sun en de huid zoveel mogelijk koel houden.

De zon maakt vitamine D aan

Omdat velen kampen met een vitamine D tekort menen ze dat ze daarom meer moeten zonnen. Gewoon in de buitenlucht zijn ook wanneer de zon niet schijnt is al voldoende. En je kunt natuurlijk aanvullende supplementen slikken om een vitamine D tekort op te krikken. En vitamine D zit natuurlijk in vette vis, maar ook in vlees en eieren. Zonlicht mits je goed smeert is altijd goed. Alleen zorg ervoor dat het niet teveel is.

Een te grote dosis UV straling is gewoonweg niet goed voor de huid. Want je kunt er huidkanker van krijgen. En dat is het laatste wat je wilt. Vooral mensen met een lichte huid moeten extreem goed oppassen wanneer zij zich in de zon bevinden. Maar ook mensen die een huid hebben die niet snel verbrand moeten oppassen. Mensen die vaak in de zon zijn, hebben sneller kans op rimpels. Maar ook pigment vlekken ontstaan er door.

Blijf in de middag uit de zon

Maak gebruik van de parasol of zonnescherm. Tussen 12:00 en 15:00 is het sowieso niet goed om in de zon te zijn. De zon staat dan namelijk op zijn hoogst. Blijven smeren is dan ook het advies. En schaf een dagcreme aan waarin ook een SPF factor zit. Op die manier bescherm je je huid ook tegen de zon. Als je van jezelf al een droge huid hebt dan is smeren altijd beter.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart