Bespaarcoach voor minima Leeuwarden helpt met besparen

besparing energieVolgens een bericht op Omrop Fryslan kunnen inwoners van de gemeente Leeuwarden die een laag inkomen hebben gebruik maken van een energiecoach en CV-dokters. Wanneer er een beroep op de CV-dokters word gedaan dan komt de energiecoach of dokter langs voor hulp bij besparen.

Bespaarcoach onderdeel van armoedebestrijding in Friesland

Het project is specifiek bedoeld om de armoedebestrijding in de Friese Gemeente tegen te gaan. Veel huishoudens kampen dan ook met een te hoge energierekening. Door kleine aanpassingen in huis aan te brengen zoals het plaatsen van tochtstrippen of isolatie om de leidingen kan een gezin al enkele tientjes besparen.

Goedkoop isoleren kan geld opleveren

Het isoleren van de woning kan ook duurder uitvallen en vooral de minima heeft hier niet de financiële middelen voor. Hoe te besparen op energiekosten voor de winter kun je in een eerder bericht lezen. Door bedacht te zijn op het gasverbruik bijvoorbeeld kun je je gasverbruik natuurlijk al naar beneden brengen. Aan het einde van het jaar pluk je daar al de vruchten van omdat je minder hoeft te betalen.

Start zelf met energie besparen en houdt maandelijks geld over

Word je eigen energiecoach en start met energie en gas besparen waardoor je je energierekening omlaag brengt. Houdt de energiemarkt in de gaten want er is altijd wel een energie aanbieding te vinden waarbij je een flink cashback korting kunt ontvangen. Deze korting word op je bankrekening gestort en je betaalt een paar tientjes minder per maand.

November en December belangrijke maanden voor je energiekosten

De energieleveranciers zijn weer begonnen met het aanbieden van nieuwe kortingen bij een eventuele overstap nu de winter eraan komt. Vergelijken van energie kost je niets enkel een half uurtje van je tijd. Je beslist zelf of je wilt overstappen maar de verwachting is toch dat kiezen voor een goedkopere energieleverancier je over de streep zal trekken.

Energiekosten vooraf betalen is ook een mogelijkheid

Moeite met het betalen van de energierekening is vervelend een andere optie is om te kiezen voor prepaid energie waardoor je je energiekosten vooraf betaalt in plaats van achteraf. Je krijgt dan een prepaid tegoed die je kunt verbruiken, wanneer deze bijna op dreigt te raken word je van tevoren gewaarschuwd middels een email en sms.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken