Besparen op uw energiekosten tijdens de zomer?

Wilt u besparen op uw energiekosten tijdens de zomer? In principe wordt er in de zomer juist minder verbruikt. Dat is vooral omdat we veel meer buiten zijn. Het weer is er dan ook naar. Barbecuen is leuk om te doen het creëert saamhorigheid en het is fijner om buiten te vertoeven. Door minder binnenshuis te zijn zal het een positief effect hebben op uw energiekosten.

Besparen op uw energiekosten tijdens de zomer?

Maar doordat onze zomers ook steeds warmer worden kijken huishoudens ook vaker uit naar een airco. Dit apparaat kan de extreme warmte uit huis verdrijven. Een airco neemt dan wel meer stroom. In tegenstelling tot een ventilator zal de airco de energiekosten doen toenemen. De beste manier om de airco te gebruiken is om deze niet de hele dag aan te zetten. Dan hoeft u ook minder stroom te verbruiken. Wilt u de slaapkamer koel houden? Zet dan het apparaat aan een uur voordat u gaat slapen. Dan is uw slaapkamer koel genoeg om in slaap te vallen.

Het gebruik van een sterke ventilator is altijd goedkoper in energieverbruik dan een airco

Langer licht buiten dus minder vaak licht aan binnen

Aangezien het langer licht blijft buiten, hoeft u de verlichting binnen ook niet aan te zetten. In ieder geval pas rond 22:00. Schemerverlichting en dan ook nog met led lampen zullen weinig invloed hebben op uw energieverbruik. Het gebruik van led lampen is nu eenmaal zuiniger. Toen de led lamp voor het eerst op de markt kwam straalden ze eigenlijk geen mooi licht uit. De tegenwoordige led lampen wel. Ze zijn er in allerlei sfeervolle warme tinten te koop.

Let dan ook even op welk energielabel de led lamp heeft, degene met A+++ is lief voor uw energiekosten. Als u geen energielabel ziet op de verpakking let dan op het aantal Lumen, want Lumen staat voor lichtopbrengst, dus hoe meer Lumen des te beter.

Zal thuiswerken resulteren in een hoger energieverbruik?

Het kan zijn dat het Corona virus ervoor heeft gezorgd dat u thuis moest of nog moet werken. Maar de verwachting daarbij is niet dat het een significant hogere energierekening zal opleveren. U kunt op blijven letten bij het gebruik van de computer. Als u met een laptop werkt is dat eigenlijk alleen maar beter, want deze verbruiken minder stroom dan een desktop computer. Als u even de benen strekt na het lange zitten achter de computer, zet dan ook even uw beeldscherm op sluimer. En gebruik de oplader van uw laptop pas als deze leeg dreigt te raken. Op die manier verbruikt u ook geen onnodig stroom.

Tv aan maar niemand kijkt? Zet deze uit

Tv kijken zal veel minder gebeuren tijdens de zomermaanden. We zijn vaker buiten dan binnen. Staat de tv wel aan? En kijkt er niemand? Zet de tv dan gewoon uit. En als u kinderen heeft dan spelen ze toch liever buiten dan binnen. Mits het natuurlijk slecht weer is. Over het algemeen kunt u er ook voor kiezen om ze bijvoorbeeld een uurtje op de tablet te laten zitten. Dit kost minder stroom dan de tv aan te houden waar vaak niet eens continue naar gekeken wordt.

Houdt uw energieverbruik in de gaten

Het is ook niet verkeerd om uw energieverbruik te monitoren tijdens de dagen dat u thuis werkt of meer thuis bent. Zo krijgt u inzicht welke apparatuur het meest verbruikt en gebruikt wordt. Als de herfst zijn intrede weer doet, zet dan niet uw thermostaat hoger omdat u het koud heeft. We wennen snel aan een bepaalde temperatuur en het werkt ook makkelijker als we in een niet al te warme kamer vertoeven. Daarbij blijft de ventilatie ook belangrijk. Hoe meer mensen er binnen zijn hoe hoger de luchtvochtigheid wordt. Zet daarom vaker een raampje open.

Inzicht leidt tot nog meer besparen

Als u weet hoeveel u verbruikt aan energie en gas dan bent u al op de goede weg. Want dan heeft u inzicht en kunt u zonodig tips om te besparen toepassen. U kunt ook eens verder kijken naar wat een andere energieleverancier u te bieden heeft. Pak uw energierekening er weer eens bij en zie hoeveel u kunt besparen.Een energievergelijker toont u dat in enkele seconden. De energiekosten zijn in 2020 goedkoper geworden. Dus grote kans dat u een paar honderd euro kunt besparen.

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo