Beste energieleverancier 2020

Gaat u op zoek naar de beste energieleverancier 2020? Wat maakt voor u een energieleverancier tot de beste? Heeft deze de beste prijzen voor energie en gas? Of is het een energieleverancier die zich maximaal inzet voor het klimaat? Leveren zij 100% gegarandeerde groene energie dat uit Nederland komt? Dit zijn zomaar vragen die u zichzelf stellen kunt in uw zoektocht naar de beste energieleverancier. Maar als we eerlijk zijn typeren de energiekosten de beste energieleverancier. Uiteraard is een goede klantenservice ook belangrijk. Gaan ze goed met klachten om en worden ze opgelost?

Is mijn energieleverancier financieel gezond?

En tegenwoordig is het ook belangrijk om te weten hoe een energieleverancier ervoor staat. Want de beste energieleverancier 2020 moet financieel wel gezond zijn. Aangezien er in 2019 twee energieleveranciers failliet zijn gegaan. In geval van faillissement zijn de klanten de dupe. Zij betalen hun voorschotten netjes maar weten in een faillissement vaak niet waar ze aan toe zijn. Natuurlijk kunnen ze na een afkoelperiode overstappen maar wat gebeurt er met teveel betaalde gelden? Als men teveel heeft betaalt krijgen ze dat dan nog terug? Dus kiezen we tegenwoordig voor een energieleverancier die al lang meedraait op de energiemarkt. En dat is logisch want zekerheid is wel van belang.

Het belang van de consument

Maar als de energieleveranciers zelf financieel in zwaar weer verkeren wie beschermd de consument dan? Vaak vraagt men zich af of zij nog stroom en gas krijgen als de energieleverancier failliet gaat. De energie en gaslevering is in ieder geval wel gegarandeerd, maar een eventuele terugbetaling vanuit de energieleverancier weer niet. Daarom letten consumenten beter op naar welke energieleverancier ze overstappen. De grootste en meest bekende energieleveranciers worden gekozen. Denk aan een Nuon, Essent, of Eneco. Nu is het overigens niet zo dat elke energieleverancier zomaar failliet kan gaan.

Altijd meer dan genoeg keuzes in energiedeals

En daar moeten we uiteraard ook niet van uit gaan. Buiten de drie grootste bedrijven zijn er nog ruim 35 aanbieders die u energie en gas kunnen leveren. Dus er zal altijd meer dan voldoende keuze zijn. Het is daarom ook heel gemakkelijk om weer over te stappen. En kunnen we het energiecontract voor een jaar vastleggen. Na een jaar begint het feest opnieuw en kunnen we weer zoeken naar de hoogste korting. Een korting die bijvoorbeeld al is verrekend. We zien dan binnen zes weken een lager voorschot tegemoet. Dat is een fijn vooruitzicht. De beste energieleverancier 2020 kan dus binnen handbereik liggen.

De beste energieleverancier 2020 kiezen

Maar goed u wilt weten wie de beste energieleverancier zou kunnen zijn. Als u duurzaam bent ingesteld dan kunt u ervaringen lezen. Wat doet een een duurzame energieleverancier? In welke hernieuwbare bronnen investeren zij? Hoe wordt de CO2 uitstoot verlaagd? Elke energieleverancier heeft natuurlijk zijn eigen aanpak en verhaal. Zo brengt Vandebron duurzame energie en consumenten samen. Dit energiebedrijf levert groene energie uit Nederland. Maar dat doet een Qurrent energie ook, of Greenchoice. Er zijn dus heel veel energieleveranciers die echt duurzame energie leveren. U hoeft ze niet één voor één af te gaan. U klikt gewoon op alle groene energie uit NL.

Uit dat aanbod kunt u vervolgens kiezen. Het is eigenlijk heel makkelijk. Er is nooit een verkeerde keuze, en als u vind dat u een verkeerde keuze heeft gemaakt dan kunt u altijd nog annuleren. Annuleren mag namelijk binnen veertien dagen.

Power.nl
Logo