‘Binnen een decennium is schone energie goedkoper dan steenkool’

Binnen een decennium is schone energie goedkoper dan steenkoolVolgens topman Francesco Starace van Enel, het grootste energiebedrijf van Europa, zal energie uit schone energie binnen een decennium goedkoper worden dan steenkool. Langzamerhand zal het gebruik van steenkool dan ook helemaal stoppen.

Volgens de topman is het keerpunt voor steenkool in verschillende landen inmiddels al een feit. Dat zal op termijn gaan gelden voor alle Europese landen. Dat laat de Starace weten in een interview met de Britse zakenkrant The Financial Times.

Zodra de kosten van windopwekking of zonne-opwekking de kosten van een volledig afgeschreven kolencentrale kunnen verslaan zal dat keerpunt plaatsvinden.

Europa

In de Europese Unie werken circa 185.000 mensen in de koolbranche. Zij zullen dus op termijn dus ook moeten gaan nadenken over hun toekomst.

Duurzame energie

Duurzame energie wordt in Europa dan ook steeds goedkoper. Als u onze energievergelijker raadpleegt treft u ook verschillende duurzame energiepakketten die net zo duur zijn als de minder duurzame stroompakketten. Als u kunt overstappen kan de keuze voor een duurzaam energiepakket dus ook een goede keuze zijn! Er zijn talloze groene energieleveranciers waar u voor kunt kiezen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo