Bitcoins de virtuele munt

BitcoinsbitcoinBitcoin is een electronische munt, beter gezegd electronische valuta.
Ook is het de naam van de open source software die ontwikkeld is om hiermee te werken. De afkorting van bitcoin is BTC , de bitcoins worden opgeslagen op de computer in een zogenoemd wallet bestand.Hiervoor installeer je een bitcoin programma op je computer.

Met de bitcoins kun je electronisch betalen

  • Via internet
  • Met een eigen bitcoin adres

Betalen met Bitcoins

De betalingen verlopen net zoals je een betaling doet in euro’s of in een andere valuta. Je kunt er producten mee betalen, je kunt de bitcoins uitwisselen, je kunt ze ruilen voor een wederdienst, of omruilen in euro’s of dollars. Bij betalingen met bitcoins komt er geen bank of tussenpersoon aan te pas en komen weinig transactiekosten ( zoals bij een bank) bij kijken. De wachttijden zijn ook minimaal, je kunt de bitcoins in verschillende eenheden overmaken.

Het is voor iedereen mogelijk om de bitcoins aan te schaffen, te verkopen,je kunt ze ook maken. Het gebruik van bitcoins is tevens ook erg makkelijk, het is hetzelfde als het versturen van een email. Je maakt een bitcoin adres aan, en je hebt een internetverbinding nodig.  Bitcoin kent geen beperkingen, het gebruik ervan is erg makkelijk.

Een soort vergelijkbaar systeem is paypal, maar daar komt nog altijd je bankrekening aan te pas, en daar betaal je met de officieel erkende valuta. Paypal ondersteund het bitcoin proces in ieder geval niet.

Omdat bitcoin onafhankelijk is van een bank of andere financiele instelling, kan de waarde ervan niet gemanipuleerd worden door derden. Bitcoin maakt gebruik van een cryptografisch netwerk. Het is dus veilig en kan nooit meer dan 1 keer worden uitgegeven. Daarmee blijft het anoniem en de waarde stabiel.

De bitcoin moet geproduceerd worden door computer technologie, en dat kost tijd, dat geeft de waarde aan de bitcoin. Dit word ook wel mining genoemd. Elke dag word er een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan de miners, hiervoor is rekenkracht van computers nodig.

Het bitcoinbestand beter gezegd je wallet (electronische portemonnee) is de file die je op je computer bewaard. Maak wel een backup van dit bestand want als het bestand beschadigd raakt of je wist het per ongeluk, dan is je geld ook weg. Via je bitcoin adres maak je betalingen in coins over, of de betalingen worden aan jou gericht, dan ontvangt u een confirmation (bevestiging) dit voorkomt ook dat de bitcoin meer dan 1 keer word uitgegeven.

Voor zover zijn er nog geen online winkels die de bitcoin procedure hebben aangenomen, dus het betalingsverkeer gaat vooralsnog van persoon tot persoon. Volgens de berichten is de bitcoin nu populair op cypcrus, omdat de banken daar zijn omgevallen, zien de cyprioten dit als een gunstig alternatief omdat hier geen bank aan te pas komt. Wel word er gewaarschuwd om niet al je geld of al te grote bedragen om te zetten in bitcoins. De huidige waarde van de bitcoin staat nu op circa 130 dollar per bitcoin.

De bitcoin software staat nog in de kinderschoenen, dus het verloop ervan kan nog niet bevestigd worden. Dit betekent dat er nogal wat risico’s aan verbonden zijn. Begin klein en stop er niet al te grote bedragen in. Bij paypal bijvoorbeeld heb je de garantie bij een betaling, als een verkoper niet correct handelt dan staat paypal garant, dit is op het bitcoin proces niet van toepassing. Eenmaal betaald is het geld ook weg.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo