Bitcoins programma’s verbruiken veel stroom

De bitcoin programma’s die op computers draaien verbruiken 1000 megawatt uur per dag. De zogenoemde “miners” verbruiken 110.000 euro per dag. Dit is voortgekomen uit een onderzoek van  Blockchain.info die de data van bitcoins registreert.

Blockchain.info
Het onderzoek is gebaseerd op prijzen van de Amerikaanse Energiemarkt en die liggen een stuk lager dan de Nederlandse energieprijzen. Met die hoeveelheden voorzien wij circa 100.000 Nederlandse huishoudens van electriciteit. Gelet op de Nederlandse energieprijzen kom je op 6 miljoen euro wat er per maand aan electriciteit verbruikt word.

Milieu
Als de virtuele munt een standaard betaalmiddel wordt zal de energieconsumptie enorm toenemen. Dit heeft ook een grote aanslag op het milieu. De productie van de bitcoin word vergeleken met het delfproces van goud en zilver. Omdat voor goud en zilver ook energieverslindende methodes worden gebruikt.

Hype is een goudmijn
De bitcoin hype is lucratief te noemen, omdat er steeds grotere computernetwerken worden gebouwd om  nog sneller aan capaciteit te winnen om de bitcoin te produceren en sneller bitcoins te verdienen.

Cyprus
De koers van bitcoin stijgt enorm vooral mede dankzij de crisis op Cyprus. Er is momenteel veel vraag naar de virtuele munt en vanuit Spanje die ook in crisis verkeerd.  De munt word daar als een belangrijk betalingsalternatief bekeken. De koers is daarnaast ook afhankelijk van de vraag naar energie die per bitcoin geproduceerd word.

Energiekosten
Met het “minen” word er gemiddeld 350.000 euro per dag verdiend. Dit stijgt uit boven de energiekosten die verbruikt worden voor het proces. Er worden vele winsten mee geboekt. De waarde van de bitcoin is in vier maanden van 10 dollar per bitcoin naar 100 dollar gegaan.

Hackers
Toch is het bitcoin systeem gevoelig voor hackers, wisseldiensten en de online “wallets” zijn al regelmatig doelwit van de hackers. Instawallet moest vorige week zijn diensten stopzetten omdat er met een hackaanval geld was buitgemaakt. De malware werd verspreid via Gmail en Skype. Ook is de online wisseldienst Mt.Gox aangevallen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo