brandstofverbruik van je auto verminderen

Het brandstofverbruik van je auto verminderen? Lees deze tips!

Via Power.nl kun je op meerdere manieren besparen. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk verschillende producten met elkaar vergelijken, je kunt overstappen van energieleverancier of je kunt een andere autoverzekering uitzoeken. Via onze blog kun je echter ook nog andere praktische tips lezen. Vandaag bespreken we graag het brandstofverbruik van je auto. Hoe kun je het brandstofverbruik van je auto verminderen? Met behulp van de onderstaande tips natuurlijk!

1. Pak eens wat vaker de fiets

Als je de auto helemaal niet gebruikt, zal dat natuurlijk een besparing opleveren. Zodra deze stilstaat, wordt er immers geen brandstof verbruikt. Voor korte ritjes kun je dus ook gerust eens de fiets pakken. Je kunt dan ook nog eens lekker genieten van de buitenlucht en het kost ook nog eens helemaal niets.

2. Neem geen onnodige spullen mee

Hoe zwaarder je auto is, hoe meer brandstof deze ook verbruikt. Je kunt het brandstofverbruik verminderen door simpelweg geen onnodige spullen mee te nemen. Laat bepaalde spullen daarom vooral thuis als je deze niet gaan gebruiken!

3. Stippel de juiste route uit

Als je ergens heen rijdt, is het belangrijk dat je de juiste route uitstippelt. Als je bijvoorbeeld in de file staat, zal dat ervoor zorgen dat je veel moet optrekken. Dat is geen gewenste situatie. Dat kost namelijk veel brandstof. Je kunt het beste op een constante snelheid blijven rijden.

4. Controleer de bandenspanning regelmatig

Het is belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren. Als deze niet goed gevuld zijn, zal dat zorgen voor een hoger brandstofverbruik. Bovendien is het ook belangrijk om de juiste banden te hebben. Gedurende de zomermaanden moet je namelijk niet rijden op je winterbanden. Dat zal zorgen voor een verhoogd brandstofverbruik.

5. Laat de auto uitrollen

Het kan verstandig zijn om je auto te laten uitrollen als je merkt dat je straks moet remmen. Dat is niet alleen veilig, maar ook scheelt het op je brandstofverbruik. Bovendien worden je remmen ook minder aangetast, waardoor deze weer minder snel vervangen hoeven te worden.

6. Schakel op tijd

Goed schakelen is ontzettend belangrijk voor je brandstofverbruik. Zorg er daarom ook echt voor dat je tijdig schakelt. Dieselauto’s kunnen schakelen bij 2.000 toeren. Benzineauto’s kunnen schakelen bij 2.500 toeren. Via de toerenteller kun je dus gemakkelijk nagaan wanneer je kunt schakelen.

7. Een raam open of de airco aan?

Gedurende de zomermaanden is het natuurlijk erg lekker om de airco aan te zetten. Daarmee verkoelt het in de auto. Toch kun je soms toch beter een raam openzetten. Rijd je tot 80 kilometer per uur? Zet dan het raam open. Rijdt u harder dan deze snelheid? Dan kan de airco aan. Dat heeft er namelijk mee te maken dat er druk op de auto komt als je met de ramen open rijdt (er ontstaat dus meer weerstand). Dit resultaat zorgt weer voor een hoger brandstofverbruik. De airco verbruikt echter ook brandstof. Vanaf 80 kilometer per uur wordt dit dus goedkoper, vanwege de eerdergenoemde weerstand.

8. Houd je aan de snelheid

Het is belangrijk om je aan de snelheid te houden. Daarmee voorkom je niet alleen dat je geen bekeuringen krijgt, maar ook kun je daarmee op je brandstofverbruik besparen. Als je harder rijdt dan de rest, zal dat ook betekenen dat je soms weer moet afremmen.

9. Tank bij een voordelige tankstation

Tanken op de snelweg is vele malen duurder dan wanneer je tankt in een dorpje. Tank daarom bij voorkeur niet op snelweg. Gedurende de zomermaanden is het overigens ook voordeliger om in de ochtend tanken. Dat heeft ermee te maken dat vloeistoffen uitzetten als het warmer is.

10. Overweeg je een nieuwe auto?

Wil je graag een nieuwe auto kopen? Dan kun je je brandstofverbruik straks ook verminderen! Auto’s met een energielabel A zijn namelijk erg zuinig. Bovendien kun je ook kijken het formaat van de auto. Grotere auto’s verbruiken immers vaak ook meer brandstof. Als je een nieuwe auto gaat kopen, kun je ook direct een autoverzekering vergelijken. Daarmee kun je ook nog weer flink besparen.

Een reactie plaatsen