Btw betalen voor opgewekte stroom?

 

In de toekomst krijgen bezitters van zonnepanelen waarschijnlijk de rekening gepresenteerd van de belastingdienst. De Belastingdienst wil mensen die zonne-energie opwekken btw opleggen over hun zonne-energie.

Stimulans voor duurzame energie word gedemotiveerd

De prijzen voor zonne-panelen zijn gedaald, en daardoor gunstiger om aan te schaffen. Duurzame energie word gestimuleerd, vooral het opwekken ervan. Maar met deze maatregel moet een consument als ondernemer worden behandeld die btw behoort af te dragen en aangifte moet doen voor het produceren van zijn energie, deze zogenoemde terugleveranciers dragen dan btw af aan de belastingdienst voor het bedrag wat ontvangen word voor de opgewekte zonne-energie.

Aan de andere kant mag de terugleverancier de betaalde btw ook weer terugvragen van de belastingdienst voor de aangeschafte zonnepanelen. Er zullen wel bepaalde uitzonderingen gemaakt worden voor bijvoorbeeld de kleine ondernemers.

Deze maatregel zal negatieve gevolgen hebben voor particulieren met zonnepanelen, het word financieel onaantrekkelijk en is dan ook niet meer de moeite waard. Het aantal nieuwe gebruikers van zonnepanelen zal daardoor in de toekomst ook afnemen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken