Budget Energie

budgetenergieBudget Energie is, zoals de naam al doet vermoeden, een budgetenergiemaatschappij. Het is een jong bedrijf: op 1 december 2011 kwam het bedrijf officieel op de markt. De prijsvechter levert groene stroom en levert tegen een scherp tarief. Wilt u overstappen naar Budget Energie? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over dit jonge bedrijf.

BudgetEnergie snelkoppelingen

Over Budget Energie

Bij Budget Energie hebben ze vooral een eenvoudige visie: men wil groene energie aanbieden tegen een scherp tarief. Men wil niet al te veel gedoe en wil de processen erg snel en gemakkelijk houden. Geen ‘blabla’ dus, maar gewoon groene energie!

De relatieve jonge energiemaatschappij wordt goed beoordeeld op diverse reviewwebsites. Het siert het bedrijf vooral dat zij zo’n nuchtere aanpak hebben.

Actuele tarieven

Deze energiemaatschappij biedt scherpe actietarieven. De actuele tarieven van deze energieleverancier vindt u in onze energievergelijker. U kunt direct bekijken welk welkomstaanbiedingen het bedrijf biedt.

Net als de meeste energieaanbieders, biedt ook Budget Energie een vast en variabel contract. Er zijn twee contracten met vaste leveringstarieven: 1 jaar vast en 3 jaar vast. Indien u kiest voor een variabel tarief, kiest u automatisch voor een direct opzegbaar contract. Het is bij deze energieaanbieder dan ook verstandig om te kiezen voor 1 jaar vast.

Bekijk hieronder de actuele tarieven van deze energieleverancier:

Welkomstaanbiedingen en kortingen via Budget Energie

Budget Energie heeft altijd welkomstaanbiedingen. Zo krijgt u bij een eenjarig contract 110 euro extra korting op uw energiecontract. Ook krijgt u nog eens 25 procent korting op stroom. Bij driejarige contracten profiteert u ook van hoge kortingen. In verhouding kunt u echter het beste kiezen voor een jaarcontract. Dan profiteert u namelijk van de hoogste korting. Na een jaar kunt u dan weer energie vergelijken en weer overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

100 procent groene stroom

Alhoewel Budget Energie een budgetenergiemaatschappij is, biedt het bedrijf wel volledig 100 procent groene stroom. U kunt dus ook niet kiezen voor grijze stroom, want dat levert het bedrijf simpelweg niet. Circa een kwart van het opgewekte stroom is afkomstig van windenergie. Het overige gedeelte is opgewekt middels zonne-energie. De meeste windenergie wordt opgewekt in Nederland: ongeveer driekwart. Het resterende gedeelte wordt geïmporteerd uit Italië.

Normaal- en daltarief

Indien u beschikt over een dubbele meter, betekent dat u een normaal- en daltarief hebt. In zowel Noord-Brabant als Limburg gaan de daluren in om 21.00 tot 07.00 uur op doordeweekse dagen. In de overige provincies in Nederland gaat het daltarief pas in om 23.00 uur. Ook in de weekenden en tijdens feestdagen betaalt u een lager tarief. Het normaaltarief geldt op doordeweeks dagen van 07.00 tot 21.00 of 23.00 uur.

Slimme meter

Indien uw meter recent (na 1 januari 2012) is vervangen, beschikt u over een slimme meter. Met behulp van de slimme meter kan Budget Energie uw meterafstanden op afstand aflezen. Het voordeel daarvan is, is dat u uw meterstanden nooit meer hoeft door te geven. Ook hoeft er nooit meer een meteropnemer langs te komen voor de meterstanden. Indien u de standen toch liever zelf doorgeeft, kunt u ervoor kiezen om geen toestemming te geven aan de energiemaatschappij. Dan kunt u zelfstandig de meterstanden nog doorgeven.

Terugleveringsregeling met zonnepanelen

Budget Energie stimuleert hun klanten om zonnepanelen aan te schaffen. De opgewekte energie wordt verrekend met uw energierekening. Dat wordt niet apart gespecificeerd op uw rekening, maar het wordt ‘gewoon’ van uw verbruik afgetrokken. Heeft u meer geproduceerd dan dat u verbruikt? Dan krijgt u geld terug via Budget Energie. De tarieven daarvan verschillen per periode.

De slimme thermostaat

Deze energieleverancier heeft geen eigen thermostaat op de markt gebracht. Wel kunt u een universele slimme thermostaat aansluiten op uw slimme meter. Die kunt u onder andere bestellen bij de populaire webshop van Coolblue. Zij hebben een gemakkelijk overzicht van de top tien slimme thermostaten. Met behulp van de slimme thermostaat kunt u ontzettend veel energie besparen. De slimme meter weet namelijk wanneer u wel of niet thuis bent. Ook kunt u de verwarming op afstand bedienen met behulp van een handige app op uw smartphone.

Betaalmethodes voor uw rekening(en)

Het aantal betaalmogelijkheden bij Budget Energie is erg beperkt. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat zij het zo simpel mogelijk willen houden. U kunt namelijk op twee manieren betalen: per automatische incasso of bankoverschrijving. Als u betaalt via automatische incasso betaalt u geen administratiekosten. Indien u kiest om het zelf over te boeken, betaalt u ruim drie euro administratiekosten per factuur. Automatische incasso is daarom aan te raden.

Meterstanden doorgeven bij Budget Energie

Indien u thuis geen slimme meter heeft, zult u uw meterstanden handmatig moeten doorgeven aan Budget Energie. Dat kan gemakkelijk via het inlogpaneel van MijnBudgetEnergie. U hoeft de meterstanden alleen door te geven als de energiemaatschappij daarna vraagt. Budget Energie zal om de volgende redenen naar de meterstanden vragen:

  • In het geval van een overstap naar een nieuwe energieleverancier;
  • Bij een verhuizing (zowel de meterstanden van het oude adres als van het nieuwe adres);
  • Bij uw jaarnota.

Wel een slimme meter, maar ook bericht gekregen? Mogelijk heeft u geen toestemming gegeven voor het uitlezen van de meterstanden. U kunt dat eventueel vooralsnog doen door dit aan te geven bij Budget Energie.

Contract bij Budget Energie opzeggen?

Indien u het contract bij Budget Energie wilt opzeggen, kunt u bellen met het nummer 0800 4334. Dit nummer is gratis. Zij zullen proberen om u nog binnen te houden en zullen u naar waarschijnlijkheid een nieuw voorstel doen. Wilt u overstappen naar een andere energiemaatschappij? Dan hoeft u dit nummer niet te bellen. Met behulp van de gratis overstapservice zal uw nieuwe energieleverancier het contract namelijk voor u opzeggen. Bij een verhuizing kan het wel goed mogelijk zijn dat u uw contract zelf moet opzeggen.

Overstappen met boete?

U kunt wel overstappen met een boete naar Budget Energie, maar deze energieleverancier neemt de boete niet over. Dat betekent dat deze voor eigen rekening is. Om die reden is het ook raadzaam om pas over te stappen naar Budget Energie op het moment dat u al beschikt over een contract voor onbepaalde duur bij uw huidige energiemaatschappij.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen naar Budget Energie is ontzettend gemakkelijk. U kunt namelijk ontzettend gemakkelijk gebruikmaken van onze handige vergelijkingstool. Het is belangrijk dat u uw postcode en huisnummer invoert. Tevens kunt u uw verbruik invoeren. Indien u uw verbruik niet weet, kunt u dat ook aangeven in de rekentool. Alle gegevens worden vertrouwelijk verstuurd via een beveiligde verbinding. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om de beste deal te personaliseren en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Indien u alleen wilt kiezen voor Budget Energie, kunt u dat aangeven bij de filters. Als u een goede energiedeal heeft gevonden, hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van de aanbieder. Hier kunt u uw gegevens invoeren. U kunt daarna profiteren van de gratis overstapservice. Dat maakt het overstappen erg gemakkelijk.

Overstapservice

De overstapservice is ontzettend handig. U hoeft daardoor namelijk ontzettend weinig te doen. Zo hoeft u onder andere uw huidige contract niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Zowel uw oude als uw nieuwe energieleverancier zullen nog vragen om de meterstanden. Uw oude maatschappij heeft deze nodig voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe leverancier deze informatie nodig heeft voor de vaststelling van de maandelijkse termijnbedragen.

De twee energieleveranciers regelen de rest. Zij bekijken samen wanneer het nieuwe contract ingaat. Uiteraard wordt u daarvan op de hoogte gesteld door uw nieuwe energiemaatschappij. Dat maakt het overstappen gemakkelijker dan ooit tevoren!

Waarborgsom voor risicoklanten

Uw nieuwe energiemaatschappij zal standaard een kredietwaardigheidscheck doen bij nieuwe klanten. Dat doen alle energiemaatschappijen, zodat zij kunnen bekijken of u uw rekeningen op korte termijn kunt voldoen. Budget Energie laat deze uitvoeren door Experian Nederland. Mocht de kredietwaardigheidscheck negatief voor u uitpakken, betekent dat u een waarborgsom moet betalen. Het totaalbedrag bestaat uit 200 euro waarborg per product. Het bedrag is vrijgesteld van btw en wordt verrekend met de jaar- of eindafrekening. Een spoedaanvraag bij deze energieleverancier is mogelijk.

Let op: dit geldt dus alleen voor klanten die worden gezien als risicoklant. Het is niet mogelijk om de waarborgsom in termijnen te betalen.

Wilt u meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons volledige overzicht met tarieven per energieleverancier.

Hoe kan ik Budget Energie bereiken?

U kunt Budget Energie op meerdere manieren bereiken. De eenvoudigste en snelste manier is via de chatfunctie op de website. Men reageert snel. Van maandag t/m donderdag van 09.00 - 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 - 17.30 uur is het bedrijf bereikbaar.

Als u liever belt met een medewerker, kunt u bellen met het nummer 020 – 205 55 55 (particulieren) of 020 – 205 55 50 (zakelijke klanten).

U kunt het bedrijf ook bereiken via social media. Men is actief op zowel Facebook als Twitter. Op werkdagen kunt u de social media medewerkers bereiken van 09.00 en 21.00 uur.

Tot slot kunt u nog een mail sturen via het contactformulier. Houd wel rekening met een langere reactietijd. De gemiddelde wachttijd bedraagt namelijk maar liefst vijf dagen. Via de chat, social media of telefoon heeft u een sneller antwoord.

De contactgegevens van Budget Energie zijn als volgt:
Adres: Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam (geen bezoek- en postadres)
Telefoonnummer: 020 2055 555 (lokaal tarief). Bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 19.00 uur. Op vrijdag is het bedrijf bereikbaar van 08.30 tot 18.00 uur. Voor storingen kunt u bellen met 0800 0909.
E-mailadres: alleen bereikbaar via het contactformulier op de website.
KvK-nummer: 53485262
Btw-nummer: NL819182813B01

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over deze energieleverancier kunt u terecht op de officiële website van het bedrijf.

Hulp nodig met de overstap naar Budget Energie?

Wilt u ook profiteren van de scherpe leveringstarieven van Budget Energie, maar heeft u toch nog enkele vragen over deze energieleverancier? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Uiteraard horen we graag van u.

Vergelijk BudgetEnergie met andere energieleveranciers

BudgetEnergie Ervaringen & Reviews

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om Budget Energie te beoordelen! Laat ook uw stem achter!

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken