Burgermeester Groningen wil gaskraan verder dichtdraaien

ruud vreeman

Burgermeester van Groningen Ruud Vreeman heeft aangegeven de gaskraan verder te willen dichtdraaien. De NAM moet zijn gasboringen minderen. De consequentie’s van de gasboringen zijn te groot en de burgermeester vreest voor de veiligheid van de omwonenden.

De gemeente heeft de taak om de verantwoording met betrekking tot veiligheid op zich te nemen. Nu word er alleen gesproken over het herstellen van de schade. Er moeten plannen besproken worden over de gaswinning en de daaruit vloeiende consequentie’s. Het kost de gemeente meer schade door de blijvende gasboringen van de NAM. Er blijven maar schademeldingen binnenkomen en de burgermeester stelde ook dat zij het zich niet kunnen veroorloven om door te gaan met dit als er mensen in gevaar worden gebracht.

Dus moet de gaskraan nog verder dicht worden gedraaid en daarmee pakt de burgermeester het probleem aan bij de bron. Het verstevigen van gebouwen en huizen is financieel een onmogelijke taak. Uiteindelijk zal Nederland minder gas gaan leveren dus het is beter om dan nu alvast de gasboringen terug te laten lopen. Minister Henk Kamp zal over een paar weken een besluit gaan nemen over de gaswinning om en nabij Groningen, hij word hierin geadviseerd door het Staatstoezicht op de Mijnen. Uit dit onderzoek zal blijken wat er besloten word over het boren naar gas.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo