Bussen in Amsterdam in nabije toekomst duurzaam

verkeersnelweg

De gemeente Amsterdam heeft besloten in verband met de CO2 uitstoot dat al haar bussen zullen worden verruild voor bussen op duurzame energie. Deze maatregel zorgt ervoor dat Amsterdam CO2 vrij is.

Alle bussen worden vervangen voor elektrische bussen

De elektrische bussen gaan rijden op duurzame energie en de mogelijkheid word bekeken om ze ook later op waterstof te laten rijden. De gemeente van Amsterdam gaat in samenwerking met het vervoersbedrijf GVB ook bekijken of de veerponten op duurzame energie kunnen varen.

GVB gaat zelf zonnestroom opwekken

De GVB zal zonnepanelen plaatsen op haar panden en de metrostations en deze zonne-energie gebruiken voor haar eigen energievoorziening. Voorts zullen zij biomassa energie gaan afnemen bij een plaatselijk afvalbedrijf dat energie produceert door middel van biomassa. Van de 200 stadsbussen zullen eerst 40 bussen vervangen worden door elektrische bussen.

CO2 uitstoot nihil dankzij bussen

De gemeente verwacht met het vervangen van de bussen dat de luchtkwaliteit in Amsterdam verbeterd zal worden. De wettelijke norm voor fijnstof word op verschillende plekken overschreden. De gemeente investeert zelf een miljoen euro in het project. Daarvoor zullen wel speciale oplaadpunten moeten komen. Omdat een miljoen investering niet voldoende is verwacht de gemeente een beroep te kunnen op de Europese energiesubsidie’s.

Amsterdam zal hiermee de enigste gemeente zijn die haar openbaar vervoer volledig duurzaam heeft. Ook andere gemeenten lopen met deze duurzame plannen maar niet van deze grootte.

Bron: Trouw

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken