Californië plaatst gratis zonnepanelen in arme wijken

blauwe-lucht-zonnepanelen

De staat Californië is bezig met een plan om gratis zonnepanelen te gaan plaatsen in achterstandswijken. Nu zijn de zonnepanelen alleen betaalbaar voor de midden en hoge inkomen die vanaf 40.000 dollar tot 90.000 dollar verdienen.

Achterstandswijken verdienen maar een fractie van midden inkomens

De mensen in de achterstandswijken kunnen zich geen zonnepanelen installatie veroorloven, maar met het nieuwe plan kunnen mensen in deze wijken honderden of zelfs duizenden dollars besparen in hun energieverbruik door de gratis zonne-energie. Het initiatief is afkomstig van de Grid Alternatives een nonprofit organisatie in zonne-energie.

Geld ingezameld voor zonnepanelen

De Grid Alternatives hebben 15 miljoen dollar ingezameld door middel van zogenoemde Cap and Trade Laws, deze Cap and Trade Law zorgt ervoor dat bedrijven credits dienen te kopen voor iedere ton aan broeikasgas dat zij uitstoten. De organisatie levert daarvoor 1600 gratis zonnepaneel systemen aan het einde van 2016.

Het programma kwam origineel van Senator Kevin de León die recentelijk nog sprak op een zonnepanelen event:

Ik heb SB 535 geïntroduceerd in 2011 zodat de samenleving die geen financiële middelen heeft voor zonnepanelen, toch kunnen profiteren van de investering in schone energie. De investeringen zullen energiebesparingen, kwalitatieve banen, en positieve milieu resultaten met zich meebrengen waar ze het meest nodig zijn.

Om in aanmerking te kunnen komen voor het programma, moeten huiseigenaren in een achterstandswijk wonen die ook aangewezen is door de staat. Het inkomen moet ook 80% minder zijn dan het gemiddelde inkomen. Voor de inwoners van de achterstandswijken is dit een welkome verrassing, zij hopen dat de besparingen op andere gebieden weer te gebruiken zijn, zoals de medische kosten. Veel inwoners in Californië zijn niet verzekerd voor medische kosten omdat dit te duur is.

Bron:Huffingtonpost

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken