Californië voorziet 5% in zonne-energie

solarenergy-california

De zonnige staat Californië produceert al 5% in zonne-energie, hiermee hebben zij hun aandeel meer dan verdubbeld in vergelijking met 2014. Dit is dankzij de twee grootste zonneparken die er staan.

Uit een recent onderzoek van de U.S Energy Information Administration blijkt dat Californië haar aandeel meer dan verdubbeld heeft. In 2014 werd er 9.9 mln MW opgewerkt en in 2013 nog maar een derde ongeveer: 3.8 mln MW.

Aqua caliente droeg bij aan verdubbeling

Californië bezit dan ook werelds grootste zonneparken, waaronder die in Arizona met een capaciteit van 290 megawatt. Het feit dat de zuidelijke staten de meeste zonuren heeft, doet niets af aan het feit dat ook de staten in het noordoosten zoals Massachusetts en New Jersey in de top 10 van zonne-energie voorkomen.

Ook minder zonnige staten produceren zonne-energie

New Jersey staat op een vierde plaats met 1% die afkomstig is uit zonne-energie, de vijfde plaats is voor de staat Noord Carolina, waar Duke Energy recentelijk 500 miljoen dollar gaat investeren in het bouwen van 3 zonneparken, zij zijn dan goed voor een 0.7% De overheden in Californië pleitten voor een derde van het totale energieverbruik dat afkomstig moet zijn van duurzame energie. Hier vallen windenergie en biomassa ook onder.

Topaz Solar Farm neemt 1e plaats straks in van Aqua caliente

Onlangs heeft Californië plannen gepresenteerd voor twee grote fotovoltaische zonneparken, deze moeten gezamenlijk een capaciteit gaan krijgen van 550 megawatt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken